Premierul desemnat, discurs în plenul reunit: „Fuga nu este în ADN-ul PSD”

Premierul desemnat, discurs în plenul reunit: „Fuga nu este în ADN-ul PSD”
| Foto: adevarul.ro

Prim-ministrul desemnat Marcel Ciolacu a afirmat, în plenul reunit de joi, la prezentarea programului de guvernare, că va livra ca premier ceea ce a promis pentru dascăli şi îşi asumă responsabilitatea guvernării.

Liderul social-democrat susține că provocările noului Guvern sunt multe și grele.

„Vin astăzi în faţa dumneavoastră ca reprezentant al partidului care crede cu toată tăria în puterea oamenilor şi într-o Românie mai bună pentru toţi. O viziune pentru naţiune înseamnă în primul rând să nu uiţi poporul pentru care lucrezi şi pe care îl serveşti! Întreaga lume este zdruncinată de probleme. Vremurile idilice în Europa şi în lume au trecut. Astăzi, vorbim despre o luptă crâncenă pentru supravieţuire a valorilor care au stat la baza societăţii în care trăim.

Economiile suferă, extremismul pune democraţiile sub presiune, iar regimurile autoritare îşi invadează vecinii. În plus, creşterea preţurilor la energie şi la alimente are un impact devastator asupra oamenilor. Toate aceste lucruri au făcut ca tensiunile sociale să crească. Şi am văzut în ultimele săptămâni cum diferite categorii sociale au coborât în stradă. Acestea sunt provocările. Sunt multe şi grele. Însă a fugi de responsabilitate nu este o opţiune pentru mine! Fuga nu este în ADN-ul PSD!”, a afirmat Marcel Ciolacu, în plenul reunit de joi al Camerei şi Senatului, potrivit news.ro.

Social-democratul a mai declarat că au fost făcute multe greşeli timp de 30 de ani şi de aceea profesorii au ajuns să îşi strige nevoile şi disperarea în stradă, însă îşi asumă livrarea a ceea ce a promis pentru dascăli.

„Aceasta este lumea pe care şi-o doresc românii! Aceasta este lumea pentru care au murit semenii noştri la Revoluţie! Aceasta este lumea pe care milioane de părinţi, copii, fraţi şi surori au căutat-o cu disperare peste hotare. Şi aceasta, cred eu, trebuie să fie România tuturor românilor! Acesta este România pe care trebuie să o construim noi acum! Suntem cu toţii de acord că, în anul 2023, profesorii nu trebuie să îşi strige nevoile şi disperarea pe străzi. Este evident că, începând cu anii '90, acest stat nu şi-a onorat contractul social şi a neglijat educaţia. Suntem aici din cauza greşelilor făcute timp de 30 de ani!

Profesorii au obosit să tot spere că cineva le va reda demnitatea şi respectul cuvenit în societate. De aceea, când vina vorba de Educaţie, speranţa nu va fi o opţiune pentru mine. Ca prim-ministru, voi livra la milimetru ce am promis. Iar cea mai mare garanţie, dincolo de orice ordonanţe sau legi, este aceea că  fac parte din partidul care a livrat deja şi medicilor ce a promis. Sunt pregătit să discut oriunde şi oricât cu profesorii pentru a găsi, împreună, soluţiile corecte la această problemă. După 30 de ani, acest Guvern este pregătit să facă dreptate dascălilor! Acesta este angajamentul meu ferm ca viitor prim-ministru!”, a mai spus premierul desemnat.

Comenteaza