Premierul Ciucă, abia ales președinte al PNL, întrebat dacă va demisiona în caz că se va dovedi că a plagiat

Premierul Ciucă, abia ales președinte al PNL, întrebat dacă va demisiona în caz că se va dovedi că a plagiat
| Foto: PNL Facebook

La finalul Congresului PNL de duminică, premierul Nicolae Ciucă și președintele ales al Partidului Naţional Liberal a fost întrebat dacă va renunța la funcția de președinte al PNL și la cea de prim-ministru dacă Parchetul General va decide că a plagiat.

Nicolae Ciucă a fost acuzat că a plagiat în teza de doctorat. Pe data de 18 ianuarie, jurnalista Emilia Șercan a scris în pressone.ro că teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138.

Premierul Nicolae Ciucă, care a primit cadou funcția de președinte al PNL după ce Florin Cîțu a fost forțat să demisioneze, a afirmat faptul că nu a plagiat şi a precizat că în prezent trebuie lăsate instituţiile să îşi prezinte concluziile pe acest subiect, iar în funcţie de rezultatul anunţat va lua o decizie “în conformitate cu princiipile de onoare şi de demnitate”.

În moțiunea depusă de premierul Nicolae Ciucă pentru candidatura la șefia PNL a exisistat și un capitol în care este menționată Educația. Ciucă scrie în moțiune că „susține un sistem de educație bazat pe valori fundamentale pentru formarea umană și intelectuală a generațiilor tinere: libertate și democrație, onoare, demnitate, solidaritate și seriozitate, respectul față de semeni, față de cultura și istoria națională, deschidere față de cultura universală”, a transmis edupedu.ro

Comenteaza