Premierul Ciucă anunță majorarea pensiilor și a alocației pentru copii

Premierul Ciucă anunță majorarea pensiilor și a alocației pentru copii

Guvernul va aproba în şedinţa de miercuri un pachet de măsuri sociale în beneficiul copiilor, pensionarilor şi persoanelor cu dizabilităţi, stabilind, printre altele, creşterea punctului de pensie, începând de anul viitor, cu 10%, de la 1.442 lei, la 1.586 de lei, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

"Aprobăm în şedinţa de Guvern de astăzi un pachet de măsuri sociale în beneficiul copiilor, pensionarilor şi persoanelor cu dizabilităţi, aşa cum ne-am asumat prin programul de guvernare. Stabilim majorarea punctului de pensie cu 10%, începând cu luna ianuarie a anului viitor, de la 1.442 lei, cât este în prezent, la 1.586 de lei. Decidem, de asemenea, creşterea indemnizaţiei sociale pentru pensionari cu 25%, de la 800 de lei, la 1.000 de lei, începând cu anul 2022.

Totodată, majorăm alocaţia de stat pentru copii şi instituim acordarea, anul viitor, a unei indemnizaţii suplimentare pentru persoanele cu dizabilităţi, respectiv a 13-a indemnizaţie", a declarat Nicolae Ciucă, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, potrivit Agerpres.

Premierul a precizat că alocaţia de stat pentru copii creşte la 600 de lei pentru copiii în vârstă de până la doi ani - sau până la trei ani, în cazul copiilor cu dizabilităţi.

"De asemenea, alocaţia de stat va creşte la 243 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 şi 18 ani, dar şi după această vârstă, pentru tineri care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora. Doresc să subliniez că alocaţia de stat se cumulează cu indemnizaţia lunară, cu stimulentul lunar sau stimulentul de inserţie", a completat Ciucă.

Premierul a menţionat şi faptul că indemnizaţia suplimentară pentru persoanele cu dizabilităţi se acordă în mod excepţional, o singură dată.

"Printr-o altă măsură stabilim acordarea în mod excepţional a unei indemnizaţii suplimentare, cea de a treisprezecea, pentru persoanele cu dizabilităţi, indiferent de venituri. Indemnizaţia compensatorie se acordă o singură dată, anul viitor, în luna ianuarie", a afirmat Ciucă.

Şeful Executivului a explicat că măsurile anunţate vor fi fundamentate şi finanţate prin bugetul asigurărilor sociale de stat şi bugetul de stat pentru anul 2022.

Comenteaza