Premierul Cîțu, mulțumit de campania de vaccinare: "Merge foarte bine, toate cifrele arată că merge foarte bine. Suntem în top"

Premierul Cîțu, mulțumit de campania de vaccinare: "Merge foarte bine, toate cifrele arată că merge foarte bine. Suntem în top"

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, că România desfăşoară o campanie de vaccinare anti-COVID "de succes", menționând că "pe 25 eram pe locul întâi în Uniunea Europeană", dar a subliniat că toate statele şi-au ajustat ritmul de vaccinare din cauza dozelor insuficiente din acest moment.

"Merge foarte bine, toate cifrele arată că merge foarte bine. Pe 25 eram pe locul întâi în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul de vaccinări, medie de vaccinări zilnice. Deci, locul întâi în Uniunea Europeană, România, la vaccinări. Rămânem în top şase în ceea ce priveşte toată campania de vaccinare, 2,5% din populaţia care trebuie vaccinată este vaccinată şi trebuie să spunem acest lucru. Cu resursele pe care le avem, resurse limitate, România reuşeşte să rămână în top. Da, este adevărat, şi România şi celelalte ţări din UE au trebuit să reconfigureze, să reaşeze campania de vaccinare pe termen foarte scurt, deoarece companiile producătoare de vaccinuri şi-au ajustat producţia şi a trebuit să reanalizăm situaţia. Se întâmplă pentru toate ţările din UE, nu doar pentru România. Totuşi, România are o campanie de vaccinare de succes, avem peste 500.000 de oameni vaccinaţi", a precizat premierul Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern de miercuri.

Până marți după-amiază, în România au fost vaccinate 487.711 de persoane, din care 447.044 cu 1 doză și 40.667 cu 2 doze.

Comenteaza