Premierul Canadei a intrat în autoizolare. Soția sa are coronavirus

Premierul Canadei a intrat în autoizolare. Soția sa are coronavirus

Sophie Gregoire Trudeau, soția premierului Justin Trudeau, are rezultat pozitiv la testul pentru noul coronavirus, a anunțat biroul primului-ministru canadian.

Soția acestuia se simte însă bine și va rămâne în regim de izolare, conform România TV. În schimb, premierul este sănătos și nu are niciun fel de simptome. Totuși, din precauție, va sta la izolare timp de 14 zile, urmând sfatul medicilor. Își va continua activitățile zilnice și își va monitoriza singur sănătatea, fiindcă nu a prezentat niciun fel de simptome.

Doctorii au spus că nu există niciun risc pentru cei care au intrat recent în contact cu premierul canadian. Premierul canadian a anunțat că se va autoizola după ce soția sa a început să prezinte simptome de coronavirus.

Decizia a fost luată după ce Justin Trudeau și soția sa s-au întors dintr-o călătorie la Londra. Aceasta a afișat "simptome ușoare ca gripa, inclusiv febră scăzută seara trecută", se arătă în declarația de joi.

În timp ce simptomele ei au încetat, premierul canadian s-a autoizolat și va organiza întâlniri prin telefon sau videoconferință. Prim-ministrul își va petrece ziua în ședințe, apeluri telefonice și întâlniri virtuale de la domiciliu, inclusiv vorbind cu alți lideri mondiali și se va alătura discuției comitetului special al cabinetului COVID-19.

Comenteaza