Postul naţional de radio german compară PSD cu un sistem mafiot

Postul naţional de radio german compară PSD cu un sistem mafiot

Postul naţional de radio din Germania a realizat un documentar despre PSD, precizând că partidul este „un sistem asemănător mafiei”.

Documentarul, difuzat pe site-ul deutschlandfunk.de, relatează că social-democraţii guvernează România de mulţi ani, ţară care în prezent deţine Preşedinţia Consiliului UE, precizând că liderul partidului Liviu Dragnea are „un cerc de credincioşi” care domină din ce în ce mai mult formaţiunea. Jurnaliştii germani mai aduc în discuţie corupţia instituţionalizată, precizând că „PSD este un sistem asemănător mafiei”.

În vederea realizării documentarului, jurnalistul german Norbert Mappes-Niediek a fost în România, la Teleorman, Ciugud şi Bucureşti, unde a avut discuţii cu politicieni şi alţi ziarişti români. Astfel, în documentar, Norbert Mappes-Niediek vorbeşte despre capturarea partidului de către un cerc de apropiaţi ai liderului PSD, adăugând că Liviu Dragnea „orchestrează politica ţării şi împarte poziţii de top”. Jurnalistul german mai spune că, în realitate, PSD este cel mai puternic partid din România, iar Opoziţia există „doar pe hârtie”.

Comenteaza