Ponta: Parlamentarii opoziţiei îşi vor dona indemnizaţiile de parlamentar, eu o dau SMURD

Ponta: Parlamentarii opoziţiei îşi vor dona indemnizaţiile de parlamentar, eu o dau SMURD
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a precizat că parlamentarii opoziţiei îşi vor încasa, pe durata protestului USL, indemnizaţiile de bază, pe care nu le pot refuza, însă le vor dona unor fundaţii.

Ponta a spus că nu există nicio formulă prin care parlamentarii să refuze indemnizaţiile de bază, sumele respective fiind vărsate automat în conturi.

Parlamentarilor opoziţiei, care se vor retrage de la plen şi comisii începând de miercuri, li se vor tăia automat doar indemnizaţiile de şedinţe, întrucât ei nu vor mai semna tabelurile de prezenţă.

Ponta a precizat că indemnizaţiile de bază, care vor intra automat în conturile parlamentarilor USL vor fi donate de aceştia unor fundaţii, fie la liberă alegere, fie în urma unor discuţii în partide.

Preşedintele PSD a menţionat, în acest sens, că va dona indemnizaţia sa către SMURD.

Ponta a mai spus că au existat şi parlamentari USL nemulţumiţi de decizia de retragere din Parlament, în special din cauza pierderii veniturilor respective.

"O să găsim soluţii, evident sunt unii colegi nemulţumiţi, am vorbit cu ei să găsim soluţii. Important este ca noi să facem un gest politic ferm (...), să facem un gest radical, care oricum nu se face cu unanimităţi, pentru că unanimităţile nu sunt întotdeauna cele mai bune. Dar e un gest pe care îl propunem punând în balanţă şi cele bune şi cele rele", a declarat preşedintele PSD.

USL va intra în grevă parlamentară până la alegeri, a anunţat, luni, preşedintele PNL, Crin Antonescu.

El a declarat, luni, că opoziţia a ajuns la un acord în ceea ce priveşte retragerea parlamentarilor PSD, PNL şi PC din activităţile uzuale ale Legislativului, ca măsură de protest la adresa puterii.

 

Comenteaza