PNL va contesta la CCR înfiinţarea Comisiei pentru modificarea Legilor securităţii naţionale

PNL va contesta la CCR înfiinţarea Comisiei pentru modificarea Legilor securităţii naţionale

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a anunţat că liberalii vor contesta la Curtea Constituţională înfiinţarea Comisiei speciale privind analizarea şi actualizarea cadrului normativ cu incidenţă în domeniul securităţii naţionale.

“Această structură dublează în mod nepermis atribuţiile comisiilor permanente din Camera Deputaţilor şi Senat, reprezentând doar un paravan pentru obsesia bolnavă a liderilor PSD-ALDE de a decapita serviciile de informaţii şi de a acapara statul de către persoane cu comportament interlop”, spune Raluca Turcan prin intermediul unui comunicat remis MEDIAFAX.

Turcan îi atacă şi pe liderii coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, pe care îi acuză că vor să pună mâna şi pe serviciile din România.

“În mod concret, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu vor să pună mâna şi pe serviciile de informaţii din România! Propunerea de înfiinţare a acestei comisii speciale nu reprezintă altceva decât dorinţa de duce la îndeplinire un plan amplu de capturare a absolut tuturor instituţiilor, şi nu de a aduce o modernizare necesară legislaţiei. De altfel, dacă acesta ar fi fost obiectivul, putea foarte bine atins prin intermediul comisiilor permanente care au atribuţii în aceste domenii”, a mai spus Turcan.

“Au încercat cu SPP atât de brutal încât a fost declarată neconstituţională procedura. Acum merg pe schema binecunoscută: modifică legea pentru a schimba conducerea. O fac în momentul de faţă cu Consiliul Concurentei, au făcut-o cu legea Curţii de Conturi, a ANCOM, a TVR. Au încercat şi cu Parchetul General şi cu DNA. Încă nu le-a reuşit. Vom lupta în continuare pentru a menţine statul de drept european, care să slujească românii şi nu condamnaţii pentru corupţie”, se mai arată în comunicat.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat, miercuri, înfiinţarea Comisiei speciale pentru modificarea Legilor din domeniul siguranţei naţionale, forul legislativ putând şi iniţia propuneri legislative în domeniul securităţii naţionale. Înfiinţarea Comisiei speciale a fost adoptată cu 208 voturi "pentru", 92 de voturi "împotrivă" şi trei abţineri.

Comenteaza