PNL, pe primul loc la europarlamentare. PSD, în cădere liberă (sondaj)

PNL, pe primul loc la europarlamentare. PSD, în cădere liberă (sondaj)
| Foto: realitatea.net

Dacă alegerile europarlamentare ar avea loc duminica viitoare, PNL s-ar clasa pe primul loc, conform ultimului sondaj realizat de IMAS la comanda Europa FM. 

Dacă alegerile ar avea loc în această duminică, 25.2% dintre românii care ar merge la urne ar vota Partidul Național Liberal, potrivit ultimului sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM.

Pe locul al doilea, la o distanță de aproape 4 procente, se află partidul condus de Liviu Dragnea. Social-democraţii ar reuşi să strângă, duminică, doar 21,5% din voturi. Prăbuşirea PSD este una semnificativă, având în vedere că, la ultimele alegeri parlamentare, partidul a luat aproape 45%.

Pe locul trei s-ar situa Alianța 2020, cu 17,7 % – în ușoară scădere față de luna trecută, urmată de ALDE la o distanţă de 5 procente.  Pe locul cinci, în sondaj, apare PRO România. Partidul condus de fostul premier Victor Ponta ar primi, duminică, 11.2 % din voturi. 

 Şanse de a trece pragul electoral ar mai avea doar UDMR, care are o intenţie de vot de 5,1%, în timp ce PMP ar ieşi din cursă cu 4,7%.

Poza noua 05.04.2019

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de 18 ani și peste, în perioada 18martie – 3 aprilie 2019. Interviurile au fost realizate prin telefon,utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Marja de eroare este de +/- 3,1%. Eşantionul este probabilist, multistratificat, cu extragere aleatoare a persoanei.
 

Comenteaza