PNL ar putea renunța la propunerea Cîțu - premier. Două nume noi vehiculate pentru funcție

PNL ar putea renunța la propunerea Cîțu - premier. Două nume noi vehiculate pentru funcție
| Foto: MEDIAFAX FOTO

Liderii PNL iau în calcul posibilitatea să renunțe la numele lui Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru al țării și să propună pe altcineva.

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, dă de înţeles la RFI că partidul se îndreaptă spre scenariul unui Guvern fără Florin Cîţu premier: „Da, se pare că în ipoteza în care USR îşi menţine punctul de vedere extrem de dur pe zona asta, responsabilitatea noastră ne poate conduce spre acea variantă", a precizat Fenechiu.

Senatorul liberal vehiculează numele lui Lucian Bode şi Nicolae Ciucă.

Daniel Fenechiu spune că „PNL merge la consultări cu propunerea Florin Cîţu prim-ministru, pentru ipoteza în care vom reuşi să degajăm o majoritate. În ipoteza în care nu reuşim să degajăm o majoritate, pentru a nu exista acel tip de discuţii că PNL se agaţă de putere sau Florin Cîţu se agaţă de putere, am luat decizia ca, repet, în ipoteza în care nu se degajă o majoritate, preşedintele să poată verifica şi alte posibilităţi, pentru că România are nevoie de guvernare şi pentru că este apanajul preşedintelui să identifice după consultări acea personalitate politică care ar putea să creeze majoritatea parlamentară care să susţină un Guvern stabil".

El declară că „în spaţiul public au apărut o serie de nume. A fost adus în discuţie numele lui Lucian Bode, un ministru foarte bun, care beneficiază de aprecierea foarte multor parlamentari şi foarte multor lideri de partide. A fost adus în discuţie numele generalului Ciucă, ministrul Apărării, care la rândul lui are o poziţie foarte bună, este apreciat ca ministru al Apărării şi ca un om extrem de serios. Mai există în cadrul PNL şi alte posibilităţi de nume (...). PNL poate face zece nominalizări. Eu am discutat despre cele două nume aduse în spaţiul public, respectiv Lucian Bode şi Nicolae Ciucă, pentru că au fost numele vehiculate şi care au generat comentarii pe zona respectivă, dar avem şi alte personalităţi.

Preşedintele probabil că după discuţia pe care o va avea cu delegaţia noastră, care e prima delegaţie, când va sonda poziţia USR PLUS, va sonda cu un nume din cadrul PNL, probabil că va fi Lucian Bode. Eu sunt şi destul de rezervat ca să fac nişte discuţii ipotetice sau mai puţin formale, pentru că nu mai departe de aseară, fiind la o emisiune tv, se discuta despre Rareş Bogdan şi cineva a comentat că niciodată nu va ajunge prim-ministru. Eu am replicat spunând că Rareş e un om tânăr, un om de mare perspectivă, un om care a adus un plus PNL şi cu siguranţă nu mâine, dar într-un viitor, va ajunge şi Rareş prim-ministru. Toată presa a titrat: surpriză, Fenechiu anunţă că Rareş Bogdan ar putea fi primul-ministru. Deci în momentul în care lucrurile sunt scoase din context, după o perioadă tulbure, încerc şi eu să fiu cât se poate de atent la ceea ce spun".

Întrebat dacă ne îndreptăm spre un scenariu de Guvern fără Florin Cîţu premier, Daniel Fenechiu a răspuns: "Da, se pare că în ipoteza în care USR îşi menţine punctul de vedere extrem de dur pe zona asta, responsabilitatea noastră ne poate conduce spre acea variantă".

Comenteaza