PMP Cluj, de partea lui Eugen Tomac la Congresul de sâmbătă: „Stăm de un an și jumătate și nu se întâmplă nimic”

PMP Cluj, de partea lui Eugen Tomac la Congresul de sâmbătă: „Stăm de un an și jumătate și nu se întâmplă nimic”
| Foto: arhiva

Membrii Partidului Mișcarea Populară își vor alege noul președinte la Congresul de sâmbătă, 19 februarie 2022. 

Tensiunile sunt foarte mari în PMP, deoarece s-au creat două tabere: una a actualului președinte Cristian Diaconescu și o altă tabără condusă de europarlamentarul Eugen Tomac.

Astfel, Colegiul Naţional al PMP a decis convocarea Congresului PMP în data de 19 februarie 2022, la Bucureşti, pentru alegerea unei noi conduceri.

Liderul partidului, Cristian Diaconescu, a contestat decizia membrilor Colegiului Naţional al PMP. El spune că refuză să participe la orice încercare de „sabotare a existenţei PMP” şi-l acuză pe Eugen Tomac că are o strategie pentru a oferi partidul „în schimbul unor beneficii personale iluzorii”.

Diaconescu a anunţat că, în calitate de preşedinte al PMP, a convocat Congresul partidului pe data de 26 martie.

Clujul este de partea lui Tomac

ZIUA de CLUJ l-a contactat pe liderul PMP Cluj, fostul senator Cristian Lungu, pentru a afla ultimele detalii înaintea congresului de sâmbătă. Lungu va candida pentru funcția de vicepreședinte la nivel național, în cadrul departamentului pentru politică externă, afaceri europene și integrare euroatlantică.

Noi mergem cu moțiunea depusă de Eugen Tomac, care se numește „PMP - Un nou început pentru o Românie creștin-democrată”. Nu mai puțin de 38 de organizații îl susțin pe Tomac. Referitor la candidatura mea, nu asta mi-am dorit neapărat, eram mai multe pe zona de economie, dar aici a fost loc. 

Mâine se va clarifica tot cu PMP. După asta, trebuie să ne hotărâm și noi, la nivelul organizației clujene, ce vom face. Nu mai putem sta așa. Tot stăm așa de un an și jumătate, nu se întâmplă nimic. Trebuie să ne hotărâm ce facem”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, președintele PMP Cluj.

O altă sămânță de scandal în interiorul Partidului Mișcarea Populară a fost invitația lui Cristian Diaconescu pentru liderul AUR, George Simion, la şedinţa Colegiului Naţional al PMP, unde copreşedintele AUR a propus o alianţă sau o fuziune a celor două partide.

Eu nu pot să comentez acțiunile domnului Diaconescu. Ce face domnia sa... pentru asta va răspunde public. Dacă asta consideră că este o mișcare politică inteligentă în momentul ăsta, probabil va vedea mâine, când va afla și voturile. M-a surprins și pe mine. La ședința la care a fost invitat George Simion nu a fost cvorum. Ședința nu a fost una statutară”, a mai spus Cristian Lungu.

Comenteaza