Plenul Camerei Deputaţilor decide luni în legătură cu o nouă cerere de arestare a Elenei Udrea

Plenul Camerei Deputaţilor decide luni în legătură cu o nouă cerere de arestare a Elenei Udrea
Plenul Camerei Deputaților dezbate și votează luni, începând cu ora 16,00, cererile DNA pe numele Elenei Udrea, de încuviințare a urmăririi penale și de încuviințare a arestării preventive în dosarul Gala Bute.

 

Deputatul Elena Udrea a anunțat că vrea să fie prezentă la ședință pentru a-și spune punctul de vedere cu privire la acuzațiile care i se aduc, iar conducerea Camerei Deputaților a trimis o scrisoare ministrului de Interne Gabriel Oprea pentru a-l informa despre acest lucru și pentru ca ministerul să dispună măsurile necesare unei astfel de deplasări, scrie agerpres.ro

"Biroul permanent a stabilit ca în vederea îndeplinirii procedurii complete să fie trimisă o scrisoare către ministrul Gabriel Oprea, ministru de Interne, întrucât în momentul de față doamna Udrea se găsește în arest la domiciliu și poliția este cea care gestionează această situație. Vom trimite o scrisoare procurorului general referitor la hotărârea respectivă, domnului ministru al Justiției, pentru faptul că a făcut cererea, doamnei Elena Udrea la adresa la care a fost indicată și va fi informat și avocatul doamnei Udrea despre faptul că are loc această audiere. Pentru a fi îndeplinită procedura trebuie realizate actele de citare", a declarat secretarul Camerei Niculae Mircovici.

Secretarul Camerei Deputaților a adăugat că este nevoie de scrisoarea către ministrul de Interne pentru că acest gen de corespondență se poartă între Cameră și Ministerul de Interne.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a aprobat miercuri cele două cereri pe numele Elenei Udrea de urmărire penală și arestare preventivă pentru săvârșirea de noi infracțiuni în dosarul Gala Bute.

Decizia finală cu privire la aceste cereri este luată de plenul Camerei, iar votul va fi secret cu bile și se va da pe fiecare cerere în parte.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a admis sâmbătă cererea Elenei Udrea de a fi prezentă luni în plenul Camerei Deputaților, "S-a admis cererea pe care am formulat-o de a fi prezentă în fața plenului Camerei Deputaților, ca urmare luni mă voi prezenta pentru a îmi spune punctul de vedere. Situația este excepțională în continuare, sunt la a șaptea sau a opta cerere formulată în două săptămâni de către procurorii DNA împotriva mea", a declarat Udrea, la ieșire de la Înalta Curte.

Aceasta se află din 17 februarie în arest la domiciliu, măsură dispusă în dosarul "Microsoft" și care a înlocuit arestarea preventivă obținută inițial de procurori.

DNA cere încuviințarea urmăririi penale și arestarea preventivă pentru săvârșirea de către Elena Udrea a trei infracțiuni de luare de mită, în perioada în care aceasta avea calitatea de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului.

 

 

Comenteaza