Ping-pong mediatic pe tema pensiilor speciale. Liderul deputaţilor PSD, acuze la adresa coaliției de guvernare

Ping-pong mediatic pe tema pensiilor speciale. Liderul deputaţilor PSD, acuze la adresa coaliției de guvernare
| Foto: tentv.ro

Alfred Simonis, liderul deputaților social-democrați susține că Orban și „imaculații” din USR se „țin cu dinții” de pensiile speciale.

Simonis a declarat că a solicitat în şedinţa de marţi a Birourilor permamente reunite ale celor două Camere organizarea unui plen reunit în care să fie votat proiectul de lege al PSD de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari, însă Ludovic Orban şi cei de la USR-PLUS au inventat tot felul de chichiţe procedurale pentru a tergiversa acţiunea.

„Orban şi imaculaţii din USR se ţin cu dinţii de pensiile speciale! Astăzi am solicitat în Biroul Permanent Reunit organizarea de îndată a unui plen reunit în care să votăm proiectul PSD de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Pensiile speciale puteau fi eliminate azi! Dar n-au vrut! Au inventat tot felul de chichiţe procedurale ca să tergiverseze! Nişte ipocriţi patetici!”, a scris Alfred Simonis marţi pe Facebook, potrivit news.ro.
 
Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a anunţat că susţine introducerea pe ordinea de zi pentru votul final a proiectului de lege prin care sunt desfiinţate pensiile speciale pentru parlamentari şi a menţionat că acest lucru s-ar putea întâmpla miercuri. Fostul premier a precizat că Birourile permanente reunite au decis să trimită către comisia de statut cele trei proiecte de lege privind desfiinţarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

Comenteaza