Pesediştii se declară vexaţi că Emil Boc le-a cerut să ajute Clujul

Pesediştii se declară vexaţi că Emil Boc le-a cerut să ajute Clujul
Deranjaţi că primarul Emil Boc a cerut, de la microfonul Realitatea FM Cluj, sprijinul parlamentarilor pentru Centura de Sud a Clujului, social-democraţii au ieşit la atac.

Primarul Emil Boc a „îndrăznit" să folosească microfonul Realitatea FM Cluj pentru a cere parlamentarilor de Cluj să pună presiune pe guvern pentru a nu abandona extrem de importanta Centură de Sud a Clujului. „Un guvern înţelept nu vrea să omoare cloşca cu puii de aur. Clujul are o contribuţie esenţială la bugetul naţional. Dacă Clujul va fi blocat prin aceste obiective care ţin de Bucureşti, de competenţa guvernului, înseamnă că şi guvernul îşi va tăia o cracă de sub picioare.

Suntem al cincilea contributor, cel mult, şi pe locul al 36-lea ca bani care se întorc de la guvern. Suntem un contributor net la bugetul public naţional. Ori Cluj - Floreşti este cea mai aglomerată rută de transport şi de trafic din România, peste Bucureşti - Otopeni. Ori trebuie să se înţeleagă că nu poţi să sufoci un oraş care produce, o cloşcă cu pui de aur, cum i-am spus metaforic: un guvern trebuie să ţină cont de acest lucru", spunea Boc.

Cu aceaşi ocazie, primarul spunea că va oferi tuturor parlamentarilor clujeni câte un dosar conţinând toate informaţiile importante despre centură, care să-i ajute în demersul lor de a impulsiona, recurgând la instrumentele parlamentare, susţinerea guvernamentală pentru acest proiect. Ei bine, tânărul parlamentar şi lider interimar al PSD Cluj, Horia Nasra, s-a declarat deranjat de solicitarea lui Boc, acuzându-l că cere parlamentarilor să-i facă treaba, el dovedindu-se incapabil să rezolve problema traficului infernal din municipiu.

„Emil Boc este ușor arogant. Să-și rezolve mai întâi dosarele sale, apoi să pregătească altora dosare! Cât despre Cluj-Napoca, cu siguranță PSD se va ocupa de temele nefăcute ale primarului Emil Boc și va sprijini toate proiectele serioase ale municipiului și județului", a reacţionat Nasra.

Mai mult, el susţine că, deşi n-a fost niciodată la conducerea Clujului, partidul său ar fi adevăratul autor al unor proiecte bimportante pentru clujeni. „În loc să identifice soluții aplicabile privind descongestionarea traficului într-un timp relativ scurt, Emil Boc vrea să le ceară parlamentarilor clujeni să-i facă temele dar asta nu o problemă, cel puțin pentru parlamentarii stângii. PSD i-a făcut temele lui Emil Boc în repetate rânduri.

Dacă luăm ca referință luna octombrie a anului 2013 (la inaugurarea pistei de 2.100 metri a Aeroportului Inernațional Avram Iancu Cluj), când primarul Emil Boc îi cerea vicepremierului Liviu Dragnea un ajutor pentru realizarea bazei sportive din Gheorgheni, în 2016 Emil Boc a uitat să amintească acea rugăminte adresată președintelui PSD și care s-a finalizat printr-o finanțare de aproximativ 20 de milioane de lei, asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Compania Națională de Investiții.

Probabil că dl. Emil Boc a uitat și episodul inaugurării pistei propriu-zise a Aeroportului Internațional „Avram Iancu" din Cluj, o investiție susținută de PSD, cea mai mare investiţie din judeţul Cluj de după Revoluţie. Cu siguranță că Emil Boc a uitat și faptul că Guvernul PSD a început construcția drumului expres Turda-Sebeș, o investiție de peste 550 milioane euro și că a alocat milioane de euro pentru lucrări de infrastructură în comunele din județul Cluj", a clamat Nasra (am păstrat grafia originală).

Primarul Emil Boc nu a putut fi contactat, în schimb, replica a venit din partea liderului grupului consilierilor locali PNL Radu Moisin. „Din punct de vedere al traficului din municipiu, să nu uităm că guvernul Boc a inaugurat segmentul Câmpia-Turzii - Gilău din Autostrada Transilvania, care funcţionează ca o centură ocolitoare a municipiului. Tot Guvernul Boc a realizat şi centurile Vâlcele - Apahida şi b-dul Muncii - Apahida.

Toate acestea au eliminat traficul greu şi, în mare parte, traficul de tranzit din municipiu. Pe de altă parte, conform datelor Serviciului Permise şi Înmatriculări, municipiul Cluj-Napoca este al şaselea oraş din Uniunea Europeană din punct de vedere al parcului auto raportat la numărul locuitorilor. Traficul e o problemă gravă, care are nevoie de soluţii majore, iar Centura Metropolitană este o soluţie vitală, în condiţiile în care parcul auto va fi într-o continuă creştere, mai ale după eliminarea timbrului de mediu.

O parte dintre români au votat PSD astfel încât să facă ceea ce trebuie pentru toate comunităţile, iar Clujul este al doilea oraş, ca populaţie, după Bucureşti şi necesită atenţie pe măsură, iar parlamentarii de Cluj trebuie să facă toate demersurile posibile pe lângă guvern astfel încât Clujul să primească ceea ce merită, nici mai mult, dar nici mai puţin. Faptul că primarul a cerut parlamentarilor să sprijine Clujul ar trebui să fie un motiv de bucurie pentru ei, pentru că astfel ar putea contribui mult mai serios la rezolvarea problemelor clujenilor. Alt comentariu nu vreau să fac pentru că nu răspund la bardă cu barda", a reacţionat Moisin

 

Comenteaza