Pe cine vor liberalii clujeni în fruntea partidului. Greşeala lui Tişe

Pe cine vor liberalii clujeni în fruntea partidului. Greşeala lui Tişe
Odată simplificată ecuaţia alegerii noului preşedinte PNL prin dispariţia variabilei Cătălin Predoiu, numele viitorului şef absolut al liberalilor este deja cunoscut. Majoritatea liberalilor clujeni optează pentru varianta câştigătoare.

Potrivit atât informaţiilor publice, cât şi celor obţinute „pe surse", în acest moment, Ludovic Orban defilează spre fotoliul numărul unu al partidului. „Avem deja 24 de organizaţii care îl susţin pe Ludovic şi, în cele din urmă, vor fi în jur de 30. Inclusiv Ilie Bolojan şi Gheorghe Falcă şi-au anunţat susţinerea pentru Orban. Zvonul lansat de Buşoi cum că l-ar sprijini Iohannis s-a dovedit o minciună", au spus surse de la Bucureşti.

De altfel, retragerea lui Predoiu din competiţie se pare că s-a datorat tocmai faptului că nume şi organizaţii importante ale vechiului PDL au decis să meargă cu Orban. Or, dacă voturile vechilor liberali se vor împărţi între Orban şi Buşoi (ultimul primind o mână importantă de ajutor din partea vechiului lider PNL Crin Antonescu), victoria lui Orban va fi asigurată tocmai de voturile vechilor „portocalii". O eventuală dar improbabilă intrare în cursă a Ralucăi Turcan nu ar face decât să-i asigure lui Orban o victorie şi mai detaşată, ea urmând să rupă doar din voturile lui Buşoi.

Potrivit surselor din organizaţie, la fel stau lucrurile şi la Cluj, cu puţine, dar notabile, excepţii. „Daniel Buda se pare că i-a promis sprijin lui Buşoi, că sunt colegi în Parlamentul European, dar el poate cere orice, că, indiferent ce se va decide la nivel de conducere, oamenii vor vota potrivit propriilor lor conştiinţe şi majoritatea sunt cu Orban. Nu-l înţeleg pe Tişe, care continuă să stea în spatele lui Buşoi. S-a lins pe buze de funcţia de prim-vicepreşedinte", au spus sursele ZIUA de Cluj.

Şeful judeţului nici nu a confirmat, nici nu a infirmat faptul că ar fi un susţinător al lui Buşoi. „Nu am, încă, o poziţie publică. Nu-mi exprim o opţiune înainte de a decide organizaţia Cluj, prin vot, pentru că în statut se prevede că deciziile partidului sunt obligatorii pentru toţi membrii. Nu pot să-mi permit să vorbesc în numele organizaţiei fără să o consult, chiar dacă personal pot să am o anumită opţiune, pe care o voi spune în partid", a declarat Tişe.

Le fel de eliptic a fost şi şeful organizaţiei clujene, Daniel Buda. „Competiţia e binevenită. Partidul va decide ce e mai bine pentru partid şi, ca în orice democraţie, voinţa membrilor va trebui respectată. Sigur, vom avea o discuţie, în organizaţie privind candidaţii, dar reamintesc, votul nu e imperativ", a comentat Buda.

Şeful informal al vechilor liberali clujeni, senatorul Marius Nicoară a fost extrem de tranşant. Pus să aleagă între Orban şi Buşoi, el a rostit un singur cuvânt: „Orban".

Comenteaza