PDL şi UDMR au dat, USL ia înapoi: banii către primării alocaţi de Ungureanu ar putea fi luaţi înapoi de Ponta VIDEO

PDL şi UDMR au dat, USL ia înapoi: banii către primării alocaţi de Ungureanu ar putea fi luaţi înapoi de Ponta VIDEO
Banii alocaţi acum o lună primăriilor controlate de PDL şi UDMR din fondul de rezervă al guvernului ar putea fi luaţi înapoi de noul cabinet. Dacă Victor Ponta ar lua această măsură, i-ar pune în încurcătură pe primarii care au beneficiat de generozitatea fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu.

Premierul Victor Ponta a anunţat că îi va cere ministrului de Finanţe să recupereze banii acordaţi pe criterii politice şi să îi redirecţioneze spre pensionari. Primarul PDL al comunei Floreşti spune că, deşi în contul primăriei nu au intrat încă cei 320.000 de lei alocaţi, pierderea lor ar crea probleme primăriei.

"Ar trebui să renunţăm la câteva lucrări importante, care vizează atât şcoala, cât şi funcţionarea Primăriei, dar mai ales staţia de pompare pentru apă pentru toată zona de şes, unde avem vreo 5.000 de apartamente, unde s-au mutat oameni noi în Floreşti", spune primarul din comună, Ioachim Vancea.

În schimb, primarul Clujului spune că deja a cheltuit cele două milioane de lei alocaţi, şi este convins că guvernul nu mai are nici o pârghie legală prin care să recupereze banii.

"Din punctul nostru de vedere, această sumă nu poate fi retrasă, pentru că ea a intrat în contul municipiului conform procedurilor legale. Pe de altă parte, nu înţeleg care este raţiunea unei asemenea măsuri, cât timp, spre exemplu, la Cluj-Napoca banii au fost destinaţi acoperirii unei părţi din datoriile Spitalului Municipal", a spus primarul Radu Moisin.

În urmă cu o lună, guvernul Ungureanu a distribuit în teritoriu bani proveniţi din fondul de rezervă. În judeţul Cluj, mai mult de 95% din sume s-au îndreptat spre localităţi cu primari PDL şi UDMR.

Reporter: Valentin Mălăescu
Imagine: Florin Dan

Comenteaza