Video Parlamentarii USR-PLUS Cluj și-au prezentat raportul la 6 luni de activitate

Parlamentarii USR-PLUS Cluj și-au prezentat raportul la 6 luni de activitate
| Foto: captură video

Cei patru parlamentari clujeni ai USR-PLUS și-au prezentat, vineri dimineață, raportul activității de demnitari din primele șase luni de mandat.

Așadar, senatorul Cristian Bordei și deputații Oana Murariu, Viorel Băltărețu și Radu Molnar au vorbit despre cele mai importante proiecte în care s-au implicat în cele șase luni, adică în perioada ianuarie-iunie 2021. Aceștia și-au preluat mandatul în data de 21 decembrie 2021.

Cristian Bordei

„După primele 6 luni de mandat, pot spune că a fost un proces de învățare, de acomodare cu reguli, proceduri, ș.a. Au fost foarte multe de învățat. Ca și repere a activității mele, am avut 8 declarații politice în plen, am fost coinițiator la 27 de inițiative legislative, am avut și 4 intervenții în dezbateri în plen.

Ca planuri de viitor pentru următoarea sesiune lucrez pe mai multe inițiative legislative pe zona economiei sociale, pe zona achizițiilor pubice, pe cea a dezvoltării comerțului electronic, inclusiv în zona de protecție a mediului, etc. Sper că până la începerea sesiunii să și finalizez mare parte din acestea”, a declarat Bordei.

Viorel Băltărețu

Deputatul clujean și-a axat activitatea parlamentară pe trei direcții: digitalizare, antreprenoriat și pe infrastructură. Digitalizarea este unul din pilonii principali ai programului de guvernare propus de alianța USR-PLUS și e strigător la cer că suntem pe ultimul loc în Europa. Am inițiat, printre altele, dar cea mai importantă a fost o lege care obligă tot ce înseamnă instituțiile publice centrale și locale, ca de la momentul adoptării acestei legi, în 6 luni să accepte plata cu cardul la ghișeele lor, dar și sisteme de plată online.

Pe partea de antreprenoriat am vorbit foarte mult de partea de parcuri industriale. Am avut foarte multe întâlniri, inclusiv cu directorul de la Tetarom și alți directori. Am încercat să le explic care sunt beneficiile acestor parcuri industriale, atât pentru autorități, cât și pentru companii. Pe partea de infrastructură m-am focusat, în primul rând, pe proiectele care sunt în desfășurare. Legat de viitor, voi urmări priectele de infrastructură și le voi duce mai departe. Mă voi implica și pe partea de achiziții publice”, a precizat acesta.

Radu Molnar

„Am aflat că sunt campion la prezența în Parlament. Am o prezență de 99,47%, sunt acolo să votez și o s-o fac și în viitor. Am susținut 46 de inițiative ale colegilor mei din USR-PLUS. De asemenea, am inițiat două proiecte, cel mai cunoscut fiind cel cu ziua liberă pentru vaccinare. Toți patru am încercat să introducem cât mai multe proiecte pentru județul Cluj.

Sunt membru în trei comisii de specialitate și membru în șapte grupuri de prietenie parlamentară. Pe viitor mă voi concentra pe partea aceasta de atragere de proiecte de cercetare în Cluj și pe legislație care să ajute antreprenorii, în special startup-urile din Cluj”, a spus deputatul de Cluj.

Oana Murariu

Parlamentarul clujean susține că a pus foarte mult accent pe relația cu cetățenii și cu autorităție locale. „Mi-am deschis trei birouri parlamentare la Cluj-Napoca, Huedin și Dej. Fiind în Comisia juridică am avut ocazia să am foarte multe amendamente la proiectele de lege. Cred că fac parte din cea mai ocupată comisie din Parlament.

Am avut inițiative legislative, de exemplu în ceea ce privește corelarea legislației muncii. S-a dezvoltat ideea să stimulăm arbitrajul și în România pentru că avem instanțe foarte aglomerate, să rezolvăm rapid litigiile.

În următoarea sesiune parlamentară îmi voi concentra activitatea pe inițiativele legislative. Lucrez la mai multe proiecte în paralel, printre cele mai importante și mai mult așteptate se numără Legile Justiției și pachetul legislativ privind degrevarea instanțelor de judecată, proiecte fără de care dezvoltarea României este aproape imposibilă, în viziunea mea”, a afirmat Murariu.

Comenteaza