Orban vrea să-și facă partid: „Sunt gata să creez o construcție politică care să continue trecutul PNL”

Orban vrea să-și facă partid: „Sunt gata să creez o construcție politică care să continue trecutul PNL”
| Foto: realitatea.net

Ludovic Orban ia în calcul posibilitatea să-și facă propriul partid după ce a pierdut șefia PNL.

Ludovic Orban a afirmat, duminică seara, la Realitatea Plus, că echipa de conducere a PNL nu mai înseamnă PNL şi că această echipă nu mai are nicio legătură cu spiritul liberal.
 
"Ce s-a întâmplat la Congres pe mine m-a marcat profund şi m-a făcut pentru prima oară să-mi pun întrebarea dacă mai am ce să caut în această gaşcă care a călcat în picioare lucruri fundamentale care ţin de democraţie. Ăsta nu a fost congres în care oamenii să voteze liber. Au fost patru sisteme de control”, a declarat Orban, potrivit news.ro.
 
Potrivit fostului lider al liberalilor, ce s-a petrecut la Congresul PNL a fost un "coşmar". El a mai declarat că aşa ceva nu a trăit în 31 de ani. 
 
Întrebat dacă mai are un viitor în PNL, Orban nu a exclus posibilitatea de a crea o nouă construcţie politică. 
 
"Cu siguranţă că am un viitor în viaţa publică din România. Eu sunt un politician atipic, nu mi-am construit cariera încercând să mă pun bine cu mărimile, cu serviciile, mi-am construit cariera prin muncă şi efort. (…) Când voi fi convins că PNL a devenit o carcasă care nu mai are nicio legătură cu partidul istoric, sunt gata inclusiv să creez o construcţie politică care să continue trecutul PNL. În momentul de faţă cei care conduc azi partidul nu au nicio legătură cu PNL”, a adăugat fostul premier.

Comenteaza