Orban spune că România nu se află în situația altor țări: „Dacă vor fi necesare alte măsuri, le vom lua”

Orban spune că România nu se află în situația altor țări: „Dacă vor fi necesare alte măsuri, le vom lua”
| Foto: capital.ro

România nu se află în situaţia altor ţări europene care au impus restricţii în urma unor creşteri dramatice a numărului de cazuri de coronavirus, a anunțat premierul Ludovic Orban.

Prim-ministrul României a fost prezent, duminică, la Arena Naţională, unde a fost amenajat un call center DSP. El a vorbit despre restricţiile impuse de multe ţări europene, tocmai pentru a putea avea parte de o posibilă relaxare în perioada Crăciunului.

„Măsurile luate de diferitele ţări europene au fost în urma unor creşteri dramatice a numărului de cazuri. România nu se află în situaţia altor ţări ca şi număr de infectări şi mai ales ca ritm de creştere a numărului de infectări zilnice.

Noi am prevăzut astfel de măsuri, uitaţi-vă la Germania, a închis restaurantele, teatrele. Noi am închis peste tot unde s-a depăşit rata de 3 la mie. Am interzis încă de la prelungirea stării de urgenţă evenimentele private de tip nunţi, botezuri”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

În ce priveşte eventuale restricţii de circulaţie în Bucureşti, premierul a afirmat că autorităţile vor evalua efectele măsurilor care au fost adoptate în urmă cu aproape două săptămâni. „În Bucureşti va exista o decizie legată de continuarea măsurilor care au fost adoptate. Dacă vor fi necesare alte măsuri după evaluări, vom lua decizii şi le vom anunţa public”, a declarat Orban.

Comenteaza