Orban îl face „arogant” pe Cîțu, după ultimul scandal: „Nu l-a informat nici pe Iohannis. Trebuia să-și ceară scuze”

Orban îl face „arogant” pe Cîțu, după ultimul scandal: „Nu l-a informat nici pe Iohannis. Trebuia să-și ceară scuze”
| Foto: spotmedia.ro

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că Florin Cîţu trebuia să îşi ceară scuze în momentul în care au apărut infirmaţii despre faptul că a fost în închisoare pentru că a condus băut, în SUA.

Liderul liberalilor a spus, luni seara, la Realitatea Plus, că îl poate înţelege pe Florin Cîţu că a avut o problemă în tinereţe, pentru că „există momente când în viaţa unui om se întâmplă aşa ceva”. Ceea ce a deranjat a fost, însă, stilul arogat şi evaziv.

„1. A omis să informeze opinia publică. Atunci când ajungi în astfel de funcţii, de la lider de grup în Senat al principalului partid de opoziţie, apoi ministru de Finanţe, premier, vicepreşedinte PNL, nu ai voie ca în discuţiile cu partenerul tău, cu preşedintele, chiar cu preşedintele Iohannis, care poartă răspunderea pe nominalizarea premierului...

Gândiţi-vă că preşedintele Iohannis l-a nominalizat de două ori ca premier pe Florin Cîţu, fără ca Florin Cîţu să îl fi informat pe preşedinte de subiectul ăsta. Asta a deranjat. Omisiunea de a face public o astfel de chestiune care în mod evident e o chestiune de interes (a deranjat - n.r.). Şi pentru el era de 10 ori mai simplu dacă el povestea lucrul respectiv. 2. Stilul ăsta evaziv, chiar arogant de a răspunde la nişte întrebări. Era mult mai simplu dacă îşi cerea scuze”, este de părere Orban.

De asemenea, despre al doilea dosar al lui Cîţu, din perioada în care era în SUA şi nu a restituit un împrumut bancar, Orban spune că premierul trebuie să răspundă la întrebarea „Este adevărat ce scrie acolo? Că tu ai cheltuit de pe card suma cutare şi întrebarea care trebuie să i se pună este ai plătit banii înapoi sau nu ai plătit banii înapoi”, a spus Orban.

Întrebat dacă premierul şi-a cerut scuze în faţa sa, liderul PNL a răspuns negativ. „Faţă de mine nu. Ne-am întâlnit astăzi (luni - n.r.) la Coaliţie. Nu şi-a cerut scuze”, a precizat Orban. Orban a mai spus că ce s-a întâmplat săptămâna trecută, când au fost dezvăluite date din trecutul lui Florin Cîţu, a provocat o pierdere de încredere atât în premierul Cîţu, cât şi în PNL.

Comenteaza