Orban, atac dur la adresa lui Iohannis: „Decizia preşedintelui de nominalizare a lui Cioloş pentru postul de premier este o cacealma care are ca efect prelungirea şi adâncirea crizei politice”

Orban, atac dur la adresa lui Iohannis: „Decizia preşedintelui de nominalizare a lui Cioloş pentru postul de premier este o cacealma care are ca efect prelungirea şi adâncirea crizei politice”
| Foto: adevarul.ro

Fostul președinte al liberalilor a subliniat că soluţia ar fi fost desemnarea unui premier din partea PNL, altul decât Florin Cîţu.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

„România se confruntă cu o criză sanitară gravă, Romînia se confruntă cu o situaţie economică dramatică, care pune în pericol veniturilor romînilor, pe fondul creşterii preţurilor la energie, alimente. Criza politică trebuie să înceteze imediat, pentru că Romînia şi românii au nevoie de un guvern stabil, care să beneficieze de o majoritate parlamentară care să susţină toate măsurile de combatere a crizei pandemice, economice, de combatere a efectelor negative pentru viaţa de zi cu zi a românilor. 

Din păcate, decizia de ieri a preşedintelui este mai degrabă o cacealma, care nu numai că nu are ca obiectiv soluţionarea crizei, ci prelungirea frizei poltice şi guvernamentale şi adâncirea ei. Este evident pentru fiecare om care cunoaşte viaţa politică că, în ciuda bunelor intenţii ale USR-PLUS şi ale lui Dacian Cioloş, desemnarea lui Dacian Ciolloş nu ţine cont de principiul locialităţii constiuţionale şi nu ţine cont de faptul că desemnarea trebuie să se facă în persoana unui premier care să aibă şansa dă facă o majoritate”, a declarat Orban, potrivit news.ro.

Liberalul a subliniat că nici PNL şi nici alte partide nu vor susţine învestirea unui Guvern Cioloş. ”Mă îndoiesc că preşeidntele, deşi formal şi-a îndeplinit atribuţia desemnării premierului, nu pot să cred că nu este conştient că Cioloş nu are nicio şansă să formeze o majoritate”, a argumentat fostul lider PNL.

Fostul prim-ministru a ţinut să remarce că această desemnare a avut loc din cauză că nici PNL şi nici PSD nu s-au prezentat cu o propunere de premier.

”Aş putea spune că, dacă în privinţa PSD, e pagubă în ciuperci că nu au venit cu o propunere, în ceea ce priveşte PNL, decizia de a nu se prezena cu o propunere de premier este o decizie care practic a pus PNL în situţia de a nu avea o propunere şi a nu pune pe masa preşedintelui oportunitatea de a desemna un premier PNL”, a afirmat Ludovic Orban, adăugând că unica soluţie este refacerea coaliţiei din decembrie 2020, PNL-USR -UDMr, cu sprijinul minorităţilor naţionale.

„Era la îndemnînă desemnarea unui premier din partea PNL, altul decît Cîţu, o persoană  onorabilă, care să se bucure de încrederea partenerilor de guvernare”, a mai adăugat Orban.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza