Octavian Buzoianu, despre Ioan Rus, Marius Nicoară şi Emil Boc. Cu cine a fost coleg de facultate şi cu cine a plecat în concedii

Octavian Buzoianu, despre Ioan Rus, Marius Nicoară şi Emil Boc. Cu cine a fost coleg de facultate şi cu cine a plecat în concedii
Candidatul independent la primăria Cluj-Napoca, Octavian Buzoianu, a vorbit la Realitatea FM Cluj despre relaţiile pe care le are cu Ioan Rus dar şi cu Marius Nicoară şi Emil Boc.

Prezent în emisiunea „Unu la unu", de la Realitatea FM Cluj, candidatul independent la primăria municipiului Cluj-Napoca, Octavian Buzoianu, a fost întrebat de moderatori în ce relaţii este cu fostul lider al PSD Cluj, Ioan Rus, şi dacă a fost influenţat de acesta în luarea deciziei de a candida, pentru a răspunde unor speculaţii apărute în presă pe această temă.

Categoric nu. Este decizia mea de a candida şi nu m-a influenţat nimeni în această decizie. Evident că îl cunosc aşa cum îl cunosc majoritatea clujenilor de vârsta mea. Am fost chiar colegi de facultate din acelaşi an, ar fi chiar deplasat să nu spun că ne cunoaştem de-o viaţă, dar atât. Nu avem nici un fel, dar absolut nici un fel de relaţii de afaceri, de interese comune, nu există aşa ceva. Este din punctul meu de vedere un clujean care la un moment dat a influenţat şi influenţează probabil în continuare în anumite zone ceea ce se întâmplă în Cluj, dar este un clujean aşa cum suntem toţi", a declarat Octavian Buzoianu.

Omul de afaceri a continuat apoi dialogul cu moderatorii, afirmând: „Dar de ce mă întrebaţi numai de dânsul? Dar de ce nu mă întrebaţi de relaţiile cu Nicoară, cu Boc, pe care îi cunosc tot aşa de-o viaţă? Eu sunt un om echilibrat, n-am nici un fel de diferenţă de abordare faţă de cineva, de când mă ştiu şi toţi cunosc asta. Cu domnul Rus nu am fost niciodată în viaţa mea în concediu împreună cu familiile, cu domnul Nicoară, de exemplu, am fost de mai multe ori".

Octavian Buzoianu a admis în emisiunea de la Realitatea FM Cluj că a fost mai aproapiat de liberali, dar ca şi persoane particulare, nu ca şi implicare politică. Candidatul a insistat încă o dată pe ideea că va rămâne independent în această bătălie pentru primăria municipiului. „În ultimele două săptămâni am fost murdărit cum nu am fost în ultimii zece ani, sigur, cu invenţii, cu extrapolări, cu ceea ce se întâmplă în manipulările cotidiene din ţara asta, din păcate. Din punct de vedere al deciziei, este decizia mea, şi încă o dată şi încă o dată o spun şi voi candida doar independent, mesajul meu se va structura pe această independenţă şi provoc clujenii să verifice în timp, dacă ceea ce am spus se va confirma", a mai precizat Octavian Buzoianu.

ZIUA de CLUJ l-a întrebat pe analistul politic George Jiglău, dacă susţinerea PSD îi va aduce lui Octavian Buzoianu avantaje sau dezavantaje. „Faptul că domnul Buzoianu are în spate un partid mare ca şi PSD-ul, în primul rând din punct de vedere organizatoric, este un avantaj pentru domnia sa. De bine de rău, PSD, nu mai are conotaţiile negative pe care le avea în anii trecuţi. Iar pe de altă altă parte, şi în PSD sunt foarte mulţi oameni de afaceri, la fel ca şi Octavian Buzoianu. Să ne gândim doar la aşa-numiţii lideri ai „grupului de la Cluj", Ioan Rus este un om de afaceri, iar până nu demult Vasile Dâncu conducea şi el un important institut de sondare a opiniei publice, IRES. Dezavantaj ar putea fi faptul că Aurelia Cristea avea o notorietate mai mare, ce a crescut după intrarea în vigoare a legii anti-fumat, dar şi o susţinere în cadrul organizaţiei municipale, unde acum e clar că există o oarecare frustrare în rândul colaboratorilor ei", a declarat analistul George Jiglău.

 

Comenteaza