O nouă moțiune simplă depusă de PSD. Cine este ministrul vizat de social-democrați

O nouă moțiune simplă depusă de PSD. Cine este ministrul vizat de social-democrați
| Foto: b1.ro

PSD-iștii vor depune în Parlament moţiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, a anunţat luni prim-vicepreşedintele social-democraților, Sorin Grindeanu.

Dupe că moțiunea depusă de PSD împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu a fost respinsă săptămâna trecută, un alt ministru al alianței USR-PLUS a intrat în vizorul social-democraților. „Am decis să depunem moţiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, pentru ceea ce a văzut o ţară întreagă - bătaia de joc la adresa antreprenorului român”, a declarat Sorin Grindeanu, potrivit Mediafax.

Liderul social-democrat spune că moţiunea simplă va fi iniţiată după dezbaterile pe marginea bugetului de stat. „În loc să-i ajute, el nu face acum decât să blocheze un program de finanţare de 500.000 de euro”, conchide Grindeanu. Intenţia a fost anunţată joi de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, care a declarat că „există suspiciuni clare de măsluire” în privinţa Măsurii 3 pentru granturi de investiţii.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a reacţionat şi a spus că nu este nicio problemă că a avut cont pe platforma de granturi acordate IMM-urilor. „Am luat act de anunţul preşedintelui PSD, domnul Marcel Ciolacu, privind intenţia de a depune o moţiune împotriva mea în Parlament. Am văzut şi motivul. Nu este nicio problemă că am avut cont pe platforma de granturi acordate IMM-urilor (Măsura 3). Zilele în care am accesat-o au fost 29 de decembrie şi 31 decembrie, înainte să fi fost vreo informaţie relevantă pe ea.

Aşadar, nici vorbă de intervenit într-o procedură de selecţie. Pentru că vreau să fiu 100% transparent şi pentru că asta vreau să se întâmple şi cu administraţia din România, am cerut la STS log-ul accesului pe platformă aferent contului meu. În cazul în care PSD depune moţiunea, voi prezenta în Parlament log-urile puse la dispoziţie de STS”, anunţa Năsui.

Comenteaza