O mie cinci sute de persoane din Republica Moldova sunt aşteptate să voteze astăzi la Cluj FOTO

O mie cinci sute de persoane din Republica Moldova sunt aşteptate să voteze astăzi la Cluj FOTO
Un număr de aproximativ 1.500 de persoane din Republica Moldova sunt aşteptate să voteze astăzi, pentru alegerea Parlamentului ţării de origine, în secţia de votare amenajată în Cluj-Napoca.
Urnele secţiei de votare din Cluj-Napoca au fost deschise la ora 7, la ora 9 votaseră 90 de persoane, la ora 12 numărul votanţilor a fost de 400, iar până la 14.30 au votat 580 de persoane.
UPDATE până la ora 16.30 votaseră peste 880 de persoane din totalul aşteptat, de aproximativ 1.500. Printre acestea este şi Ana Cojocaru, care este şi preşedinte al Grupului de Iniţiativă Basarabeană. "Am votat de dimineaţă, am avut emoţii pentru că noi (GIB-n.red.) ne-am implicat şi în promovarea referendumului. Prezenţa la vot e bună", a spus ea.

Comparativ cu referendumul organizat în această vară, când pe parcursul întregii zile aub votat 312 persoane din Republica Moldova, de această dată prezenţa este mult mai mare. La refernedum a fost însă perioadă de vacanţă, majoritatea studenţilor find plecaţi din municipiu.

Conform preşedintelui secţiei de votare amenajată la Casa de Cultură Studenţilor din Cluj-Napoca, Larisa Pasicinic, la urne sunt aşteptate astăzi aproximativ 1.500 de votanţi, fiind pregătite 3.000 de buletine de vot.

În Cluj sunt aproximativ 1.000 de studenţi moldoveni, la care se adaugă în jur de 300 de rezidenţi, conform Larisei Pasicinic, totodată consilier în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în România.

Comenteaza