Nu se mai termină problemele pentru ministrul Sănătății. O nouă moțiune împotriva lui Voiculescu

Nu se mai termină problemele pentru ministrul Sănătății. O nouă moțiune împotriva lui Voiculescu

După problemele cu evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor și decesele de la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, trebuie să înfrunte o nouă provocare.

Președintele social-democrațolor, Marcel Ciolacu, a reafirmat necesitatea demiterii lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătăţii, susţinând că PSD va cere susţinere politică pentru moţiunea simplă depusă luni la Camera Deputaţilor, înaintea defecţiunii TIR-ului de terapie intensivă de la Spitalul Babeş care a dus la moartea a trei oameni. 

„Domnul Vlad Voiculescu a dovedit că nu are nimic sfânt pe lumea asta, îi tratează pe morţi şi pe vii la fel. E de bun-simţ să depunem o moţiune simplă pe Vlad Voiculescu după cele întâmplate la Foişor. Începe să se confirme faptul că după ce am pierdut transplantul pulmonar, acreditările, îl pierdem şi pe cel osos. Am înţeles că e ordin deja şi pentru Fundeni, pentru tratarea cancerului şi transplantul de ficat şi rinichi.

Vedeţi cu câtă îndârjire au făcut scut în jurul acestui om, care de când e ministru nu a făcut nimic, a boicotat tot! Aduceţi-vă aminte că nu a plătit cadrele medicale care făceau campania de vaccinare.”, a declarat Marcel Ciolacu la RTV, potrivit Mediafax.

Liderul PSD acuză PNL de ipocrizie, argumentând că „una declară în spaţiul public”. „Rareş Bogdan şi colegii lui, care au zis că Vlad Voiculescu trebuie să plece. Să vedem dacă vor vota moţiunea sau nu. Nu poţi doar să minţi românii”, adaugă Ciolacu.

Cât despre modul de funcţionare al coaliţiei de guvernare, Marcel Ciolacu aminteşte că „avem prim-ministrul României”. „Înţeleg că sunt trei guverne într-unul singur, dar atributul de a schimba un ministru îl are Cîţu. Am ajuns pe locul 10 mondial la mortalitate. Unde vrem să ne ducem? I-au scos pe oameni noaptea din spital şi Vlad Voiculescu a spus că a vorbit cu ei şi că erau fericiţi. Îi îndesau pe oameni în portbagaje!”, spune el.

Dacă nu trece moţiunea, PSD va aştepta. „Au fost susţinuţi de minorităţi. PSD acum e în opoziţie, dar aşteptăm să vedem dacă grupul minorităţilor poate să mai tolereze aşa ceva. UDMR, domnul Hunor, pot să mai tolereze un aşa om în vârful Ministerului în plină pandemie?”

Întrebat dacă pentru transplanturi sunt semnate contracte pentru afară, Marcel Ciolacu sugerează că „acesta e planul, de a distruge sistemul public de sănătate.” Preşedintele PSD se întreabă unde e Klaus Iohannis, reproşându-i preşedintelui României că rămâne absent când „cetăţenii sunt daţi afară din spitale”.

loading...
Comenteaza