Noul prefect de Cluj a fost instalat în funcție. Ministrul Transporturilor, la ceremonie: "Mi-aş dori ca acolo unde salariile s-au triplat, să se tripleze şi calitatea serviciilor"

Noul prefect de Cluj a fost instalat în funcție. Ministrul Transporturilor, la ceremonie: "Mi-aş dori ca acolo unde salariile s-au triplat, să se tripleze şi calitatea serviciilor"

Ceremonia de instalare a noului prefect al Clujului, Mircea Abrudean, a avut loc duminică seară, în prezența ministrului Transporturilor, Lucian Bode, a ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Lucian Bode a declarat, în cadrul ceremonie, că doreşte ca în sistemul bugetar, acolo unde salariile s-au triplat, să crească direct proporțional și calitatea serviciilor pentru cetățeni.

„Vă recomand să lucrați împreună cu instituțiile deconcentrate la creșterea calității serviciilor publice oferite cetățenilor și companiilor.Vă rog să continuaţi proiectele aflate în implementare de la care cetăţenii aşteaptă modernizarea Prefecturii, transparenţă, dialog, mediere şi sprijin. În ultima perioadă, salariile bugetarilor au crescut, au fost majorate. Vă rog să vă gândiţi, să ne gândim cu toţii, în fiecare minut al activităţii noastre, dacă, oarecum, calitatea serviciilor publice oferite cetăţenilor a crescut direct proporţional cu veniturile. Mi-aş dori ca acolo unde salariile s-au triplat, să se tripleze şi gradul de satisfacţie la cei pe care îi servim”, a spus Bode.

Ministrul Transporturilor i-a cerut noului prefect să fie partener cu cei care plătesc salariile bugetarilor, spunând că a trecut vremea instituţiilor care aveau planuri de control, fiind nevoie de audit preventiv, care să sprijine cetăţenii şi companiile, nu să găsească defecte în activitatea acestora.

„Poate unii nu sunt confortabili cu aceste politici, cei care nu sunt confortabili cu implementarea politicilor publice ale Guvernului Orban să facă un pas lateral”, a subliniat ministrul Transporturilor.

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, i-a solicitat la rândul său prefectului să își dedice mandatul cetățenilor. Mai mult, ministrul a adus asigurări că vor fi destule fonduri pentru debirocratizarea și digitalizarea instituțiilor și serviciilor publice care nu au făcut suficienți pași în acest domeniu.

"De astăzi înainte, domnul Mircea Abrudean este reprezentantul Guvernului în teritoriu. La începutul mandatului meu, pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene am pus un motto: "Dedic acest mandat beneficiarilor de fonduri și proiectelor". Acest mesaj l-aș avea și pentru domnul prefect,să nu uite că dedică acest mandat în interesul cetățenilor. (...) Mulți cunoaștem că în unele instituții, încă nu am făcut pași suficienți pentru debirocratizare, iar alte servicii publice nu au făcut pași suficienți pentru digitalizare. Pentru actuala perioadă de programare, dar mai ales pentru perioadă de programare a fondurilor europene, vor fi fonduri suficiente pentru ca aceste lucruri, care țin de calitatea serviciilor publice prestate pentru cetățeni, să fie rezolvate, iar digitalizarea și debirocratizarea trebuie să fie cuvintele cheie pentru o administrație publică eficientă, care dorește să lucreze în interesul oamenilor. Veți avea în Ministerul Fondurilor Europene un partener deschis", a spus ministrul.

Noul prefect de Cluj, Mircea Abrudean, a declarat că doreşte ca Prefectura Cluj să fie un model de transparenţă şi eficienţă, dar și să devină un partener mai activ al administraţiilor locale şi să aibă un rol mai accentuat în ceea ce priveşte susţinerea proiectelor de dezvoltare ale comunităţilor locale.

"Vreau să vă asigur că o să îmi desfășor activitatea cu demnitate, cu echilibru și cu eficiență. Sunt conștient că odată cu împlinirea funcției de prefect îmi asum o mare responsabilitate, în primul rând față de cetățenii județului Cluj, de aceea consider că prefectul trebuie să fie în egală măsură reprezentantul Guvernului în teritoriu, dar și reprezentantul cetățenilor în relația cu Guvernul. Ca priorități ale mandatului meu, îmi doresc ca Instituția Prefectului să devină un model de eficiență și transparență pentru toate instituiile publice din județ și să devin un partenermai activ al administrațiilor locale. De asemenea, consider că Instituția Prefectului trebuie să aibă un rol mai accentuat în ceea ce privește susținerea proiectelor de dezvoltare ale comunitățiilor locale, în special a celor finanțate prin fonduri europene", a declarat Mircea Abrudean.

La ceremonia de instalare a prefectului de Cluj au mai participat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, parlamentari, primari, şefi de servicii deconcentrate.

Comenteaza