Noul lider al PSD Cluj: „Nu are rost să ne mințim pe noi sau să vindem altora iluzii". În ce stare se află partidul

Noul lider al PSD Cluj: „Nu are rost să ne mințim pe noi sau să vindem altora iluzii". În ce stare se află partidul
| Foto: turdanews.net

Proaspăt numit președinte interimar al PSD Cluj, Alexandru Cordoș a anunțat că va restructura organizația județeană și afirmă că „Clujul are nevoie de stânga mai mult ca oricând”.

Fostul senator Alexandru Cordoş, reîntors anul trecut în PSD, a fost numit în urmă cu o săptămână preşedinte interimar al PSD Cluj. Acesta este pus pe fapte mari, chiar dacă „situația partidului este dificilă”.

„Poziția care mi s-a oferit de către partid înseamnă pentru mine o mare responsabilitate. Avem foarte mult de muncă pentru a reface din temelii organizațiile PSD la nivelul întregului județ și a le reorienta spre un parcurs eficient și constructiv. Sunt conștient de situația dificilă în care se află partidul, mai ales la nivel local. Nu are rost să ne amăgim pe noi sau să vindem altora iluzii că nu ar fi așa.

Însă Partidul Social Democrat a demonstrat mereu în trecut că poate trece peste orice obstacole și la fel va face și acum. Vom dovedi tuturor că suntem dinamici, capabili de restructurare și adaptare și că rămânem cea mai importantă forță politică din România, cu cei mai buni administratori”, a declarat președintele interimar al PSD Cluj, Alexandru Cordoș.

Acesta a mai menționat că „unii spun că la Cluj nu ar fi nevoie de stânga, că municipiul este un bastion al dreptei. Dar experiența altor țări ne arată că nu este deloc așa. În vestul Europei, cu cât un oraș crește mai rapid și adună mai mulți studenți și tineri specialiști, cu atât devine mai apropiat de ideile progresiste ale social-democrației moderne.

Suntem localitatea cu cele mai mari chirii din țară, cu cel mai aglomerat trafic din România și cu mari probleme de integrare a unor grupuri sociale în „noua economie”. Clujul are nevoie de stânga mai mult ca oricând!” a adăugat Alexandru Cordoș.

Gheorghe Șimon, deputat de Maramureș, care a fost desemnat în luna ianuarie a acestui an să reorganizeze filialele din Cluj ale partidului, va rămâne în continuare coordonator al organizației.

Partidul Social Democrat urmează să anunțe în următoarele zile listele finale cu candidații pentru primării și consilii județene în toate localitățile din județ. Social-democrații clujeni afirmă, într-un comunicat de presă, că vor veni cu „proiecte și programe apropiate de nevoile fundamentale ale oamenilor, în contrast cu ideile fanteziste susținute de opozanții săi politici.”

Comenteaza