Norica Nicolai: Nu suntem pregătiţi pentru a accede la moneda euro

Norica Nicolai: Nu suntem pregătiţi pentru a accede la moneda euro

România nu este pregătită, în momentul de faţă, să treacă la moneda euro, lucru ce ar putea fi posibil în termen de cinci ani, a declarat, sâmbătă, la Galaţi, într-o conferinţă de presă, europarlamentarul Norica Nicolai (ALDE).

Europarlamentarul Norica Nicolai a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, la Galaţi, că ţara noastră nu este în acest moment pregătită pentru aderarea la moneda euro.

''Este o dispută şi dacă consulţi mediul academic şi economic, inclusiv Banca Naţională, vei vedea că este o rezervă privind trecerea monedei la euro şi eu sunt de părere că trebuie să ne pregătim, pentru că în momentul de faţă nu suntem pregătiţi pentru a accede la moneda euro şi nu este un proiect atât de facil şi nicidecum de tip politic care să vizeze voinţa statelor membre. Cred că în următorii trei - patru ani, dacă economia continuă să crească şi dacă reuşim să schimbăm un procent de participare a capitalului românesc în economia noastră, pentru că, în prezent, 52% din creşterea economică şi din PIB îl asigură multinaţionalele. Or ştim că vorbim de un capital fluid care se duce după pieţe, după facilităţi şi dacă nu reuşesc să stabilizez economia naţională există riscul, într-un context global destul de dificil, să avem probleme. Atunci cred că în cinci ani putem să stabilizăm economia şi să ne integrăm corect într-un proiect de trecere la moneda euro'', a spus aceasta.

Comenteaza