Noi tensiuni în coaliția de guvernare. Contre între Rareș Bogdan și Marcel Ciolacu

Noi tensiuni în coaliția de guvernare. Contre între Rareș Bogdan și Marcel Ciolacu
| Foto: stirileprotv.ro

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, că va avea o discuţie cu ceilalţi lideri ai coaliţiei, pentru a lămuri afirmaţiile făcute de prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan, care a spus că această coaliţie va dura doar un an.

Liderul PSD a precizat că România are nevoie de această coaliţie, românii au cu totul alte aşteptări de la noi, nu certuri sau divergenţe şi a menţionat că evaluarea miniştrilor o face doar premierul. ”Am să îi cer domnului Rafila să îşi ceară scuze că nu mai sunt 500 de decese pe zi”, a spus Ciolacu, despre nemulţumirile liberalilor privind modul în care a fost pregătit valul 5 al pandemiei.

Am crezut că vorbim lucruri serioase, astăzi, nu despre domnul Rareş Bogdan”, a afirmat Marcel Ciolacu, la Parlament, potrivit news.ro.

”Am solicitat preşedinţilor celorlalte partide să vedem de unde sunt aceste discuţii şi poate dânşii ştiu mai multe decât ştie prim-ministrul şi restul coaliţiei. Astăzi, la ora 15.0, pe forma online, vom lămuri aceste lucruri”, a afirmat Marcel Ciolacu, precizând că cel mai mult îl interesează draftul Ordonanţei pe energie, care trebuie dat cât mai repede pentru a fi în vigoare de la 1 februarie. 

Despre acuzaţiile aduse de Rareş Bogdan, Ciolacu a spus că nemuţumirile europarlamentarului lberal erau faţă de ministrii PNL. ”Domnul Rareş Bogdan a spus că sunt proşti miniştrii PNL-ului”, a comentat social-democratul.

Preşedintele PSD a arătat că România are nevoie de această coaliţie. 

"Eu cred că România are nevoie de această coaliţie, românii au cu totul alte aşteptări de la noi, nu certuri sau divergenţe şi trebuie să intrăm într-un fel de a comunica şi funcţiona astfel încât românii să înceapă să aibă încredere din nou în Guvernul României. Este foarte uşor să schimbi un guvern, este foarte greu să recâştigi încrederea românilor”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a criticat, miercuri seara, partenerii de guvernare ai liberalilor despre care a spus că trebuie să înțeleagă „să ne respecte”. Eurodeputatul este nemulțumit de atacurile lui Alexandru Rafila la președintele PNL Florin Cîțu.

Liberalul a spus că dacă ar fi existat o ședință de coaliție după acel moment, ar fi cerut remanierea ministrului Sănătății.

Comenteaza