Noi miniştri la Educaţie, Transporturi, Relaţia cu românii de pretutindeni şi Comunicaţii

Noi miniştri la Educaţie, Transporturi, Relaţia cu românii de pretutindeni şi Comunicaţii
Preşedintele Klaus Iohannis a primit miercuri propunerile de numire a noilor miniştri- Mircea Dumitru la Educaţie, Sorin Buşe la Transporturi, Maria Ligor la Relaţia cu românii de pretutindeni şi Dragoş Tudorache interimar la Comunicaţii.

Noii miniştri urmează să depună jurământul de învestire în funcţie joi, la ora 17.00, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Palatul Cotroceni, a precizat Administraţia Prezidenţială.

Premierul Dacian Cioloş a anunţat marţi seara remanierea a patru miniştri- ministrul Comunicaţiilor-Marius Bostan, Educaţiei-Adrian Curaj, ministrul delegat al Departamentului Românilor de Pretutindeni-Dan Stoenescu şi ministrul Transporturilor, Dan Costescu, care însă şi-a anunţat demisia cu puţin timp înaintea anunţului făcut de şeful Executivului.

Legat de remanierea efectuată de premierul Cioloş, liderul PSD Liviu Dragnea a spus că nu ştie unde a greşit ministrul Educaţiei Adrian Curaj şi că există speculaţii legate de faptul că remanierea acestuia ar avea legătură cu plagiatul lui Victor Ponta. "Nu ştiu unde a greşit dl. Curaj, nu am înţeles de ce a fost schimbat cu rectorul de la Universitatea Bucureşti. (...) Mi-a zis cineva aseară, poate fi o evaluare, motivul pentru care a fost schimbat Curaj ar fi vechea poveste cu plagiatul lui Ponta. Dacă e aşa înseamnă că e foarte rău", a susţinut Dragnea.

Dragnea a mai spus că subiectul plagiatului este foarte important dar tinde să devină o obsesie şi că, în opinia sa, ceea ce a făcut Ponta ca premier nu poate fi anulat de acuzaţiile de plagiat.

Social-democratul a mai spus că nu are mari speranţe legate de noii miniştri şi că premierul ar fi trebuit să îi schimbe şi pe cei criticaţi de PSD-Achim Irimescu (Agricultură) şi Raluca Prună (Justiţie).

Cioloş a anunţat şi succesorii acestora-rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, la Educaţie, managerul Sorin Buşe la Transporturi, diplomatul Maria Ligor la Relaţia cu românii de pretutindeni şi şeful cancelariei premierului Dragoş Tudorache interimar la Comunicaţii.

Premierul Dacian Cioloş a declarat că l-a informat pe preşedintele Klaus Iohannis asupra schimbărilor făcute în Guvern şi că şeful statului a fost de acord.

 

Comenteaza