Noi contre Boc - USR! Primar: ''Sunt consternat să văd că, la Cluj, tipul vechi de politică dumneavoastră încă il susțineti''

Noi contre Boc - USR! Primar: ''Sunt consternat să văd că, la Cluj, tipul vechi de politică dumneavoastră încă il susțineti''

Intre consilierii USR şi primarul Emil Boc a izbucnit un nou conflict în cadrul şedinţei forului local de miercuri, 2 noiembrie 2022. Totul a plecat de la numirea unui consilier local PNL in consiliul de administratie al unei societatii comerciale Tetarom.

Boc a cerut sa fie mandatat un consilier local cu experienta administrativa si bugetara, in esenta. S-a decis numirea PNL-istului Gliga Florin-Valentin, aflat la al 4-lea mandat in forul local si care face parte din Comisia buget-finante. Acesta a lucrat, in trecut, la Clujana, Armatura, CUG si are diploma de economist de la UBB.

Consilierii USR l-au propus insa Calin Groza, noul consilier local din opozite după retragerea lui Arpad Sebesi.Clujean de origine, Groza este inginer și lucrează într-o corporație multinațională ca și consultant implementare sisteme informatice industriale.

La vot, Gliga a castigat ''batalia'' cu 18 voturi pentru si 4 impotriva, lucru ce a starnit nemultumiri in randul celor de la USR: ''In ceea ce priveste regiile sau societatile comerciale, suntem complet marginalizati. Intelgem ca PNL are majoritate in Consiliu Local, dar de-alungul acestor 2 ani am constata ca aceasta majoritate s-a transforamt intr-o cvasi exclusivitate. Cu foate puntin execeptii, doar consilierii PNL sunt cei care ne reprezinta in AGA. Vorbim de un abuz al principiului majoritatii'', a spus Alexandra Oana.

Primarul Emil Boc a venit cu replica: ''Politicul nu bate administratia si performanata. Avem de judecat oameni si calitatile administrative. Dar o persoana care are 10 - 15 ani de experienta la aceasta masa, tot respectul pentru dl. Groza, care are cateva ora la aceasta masa, poate va fi votat la alta comisie. Punem in fata performanta. Nu ne convine ca suntem 20%, asta e tipul de politica pe care o promovati aci si in fiecare zi strigati altfel de politiva, decideti-va, ca orasul asta nu se poate conduce cu ifose. Nu conteaza ca nu-i priceput, dar sa fie de-al nostru! Cam asta spune USR la Cluj. Imi pare rau, o asemenea atitudine nu o pot accepta''.

''Sunt absolut de acord ca performanta este de dorit. Dar aici am asistat la un vot pe repede inainte, nu la o evaluare a performantei. Nu a avut loc niciun fel de evaluare obiectiva'', a mai pus Oana.

''Daca 10 ore de prezenta la acesta masa valideaza 4 mandate ale domnului Gliga, puteti spune ca este semnul egalitatii... dar dl. Groza nu are inca nivelul de expertiza pe care o are alt coleg astazi. Sunt consternat sa vad ca la Cluj tipul vechi de politica inca dv. il sustineti. Societatea se schimba, schimbati-va si voi'', a conchis Boc.

 

 

Comenteaza