Noapte albă în Parlament: Anca Dragu a câștigat Senatul, iar Ludovic Orban, Camera Deputaților

Noapte albă în Parlament: Anca Dragu a câștigat Senatul, iar Ludovic Orban, Camera Deputaților
| Foto: ziariștii.com

Anca Dragu este prima femeie care ocupă funcția de președinte al Senatului. Și Ludovic Orban a devenit șeful Camerei Deputaților, la capătul unei ședințe cu scandal.

Anca Dragu a obţinut 75 de voturi „pentru” şi 51 „împotrivă”. Alte şapte voturi au fost nule. În total, au fost exprimate 133 de voturi.

Ea a candidat pentru funcţia de preşedinte al Senatului alături de senatorul PSD Lucian Romaşcanu, social democratul obţinând doar 51 de voturi „pentru”, în vreme ce alţi 75 de senatori au votat „împotrivă”.

Anca Dragu este economist şi a fost ministru al Finanţelor Publice în Guvernul Dacian Cioloş.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost ales, luni noaptea, preşedinte al Camerei Deputaţilor, la capătul unei şedinţe cu scandal, în care AUR a părăsit sala, motivând că este foarte târziu. Şedinţa de constituire a început luni, la ora 12.

Orban a obținut 179 de voturi „pentru” şi 110 împotrivă. Celălalt candidat, Alfred Simonis (PSD) a fost votat de 110 deputaţi, iar 179 au votat „împotrivă”.

La ora 23.30, decanul de vârstă al deputaţilor a închis şedinţa şi  AUR a părăsit sala.

AUR s-a întors în sală aproape de miezul nopţii, s-a ales un alt decan de vârstă şi şedinţa s-a reluat pentru alegerea preşedintelui şi a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

 

Comenteaza