Nicolae Bacalbaşa, suspendat şase luni din PSD. Dragnea: "L-am rugat personal să nu mai aibă astfel de ieşiri"

Nicolae Bacalbaşa, suspendat şase luni din PSD. Dragnea:
Nicolae Bacalbaşa a fost suspendat, miercuri, timp de 6 luni din PSD, după ce în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor de marţi a făcut gesturi obscene şi a adus injurii unor colegi, au decis reprezentanţii CExN PSD, potrivit unor surse politice.

Membrii PSD, reuniţi miercuri în şedinţa CExN, au decis ca deputatul Nicolae Bacalbaşa să fie suspendat pentru o perioadă de 6 luni din partid, după gesturile făcute în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor de marţi.

Bacalbaşa va activa ca membru afiliat, în următoarea jumătate de an, la grupul PSD din Camera Deputaţilor.

Deputaţii Nicolae Bacalbaşa (PSD) şi Corneliu Bichineţ (PMP) au susţinut, marţi, la tribuna Parlamentului, în plenul comun, discursuri în care au folosit gesturi şi cuvinte obscene, jigniri triviale şi acuze.

"Colegul meu de la Vaslui - tot Vasluiul: violuri şi discursuri bune în Parlament oferă Vasluiul!", şi-a început discursul Bacalbaşa.

El a continuat cu jigniri directe la adresa preşedintelui interimar al PNL, Raluca Turcan, căreia i-a pocit numele.

„Eu sunt fracţiunea care nu-şi ţine gura din Parlamentul român. Eu unul nu o să mă las speriat de ameninţările distilate ale doamnei Gurgan, Curcan, îmi scapă, mă scuzaţi, sunt bătrân", a spus Bacalbaşa.

În acest moment, preşedintele de şedinţă, social-democratul Gabriel Vlase, i-a solicitat lui Bacalbaşa să încheie discursul şi a făcut apel repetat la acesta să plece la locul său, în sală.

Pe de altă parte, parlamentarii din sală au vociferat şi au bătut cu palmele în pupitre.

„Dă cu <labele>, vezi că faci fractură, vezi domnişoară că faci fractură şi pe urmă nu mai poţi să ...votezi", a spus Bacalbaşa de la tribuna Parlamentului, făcând totodată un gest obscen cu mâna dreaptă.

În acest moment, preşedintele de şedinţă i-a închis microfonul lui Bacalbaşa.

La scurt timp de la această scenă, liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat că CExN al PSD, convocat pentru miercuri, va lua în discuţie cazul deputatului Nicolae Bacalbaşa, arătând că nu este prima dată când acesta are astfel de „ieşiri".

„Când am făcut listele, am făcut listele unui partid care a câştigat alegerile cu un scor foarte mare, beneficiind de încrederea tuturor. Nu am câştigat alegerile pe astfel de manifestări şi pe baza unuia sau altuia, ci ca partid, şi o să discutăm şi subiectul ăsta. Nu e plăcut, dar nu vreau să revin", a arătat Dragnea.

 

Comenteaza