Negocierile de la București sunt în impas. Propunerile PNL nu sunt agreate de parteneri

Negocierile de la București sunt în impas. Propunerile PNL nu sunt agreate de parteneri
| Foto: digi24.ro

PNL a anunţat că merge la negocieri cu două variante: premier şi şefia uneia dintre camere.

Liberalii s-au decis. Au două variante cu care merg la negocieri. În prima dintre acestea, Ludovic Orban ar urma să fie premier, iar Florin Cîţu preşedinte al Senatului. A doua variantă este cea cu Florin Cîţu premier şi Ludovic Orban preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Cele două variante, validate de conducerea PNL, nu par să deblocheze negocierile cu partenerii de discuţii, negocieri care vor continua astăzi.

Cei de la USR PLUS au alte propuneri. Ar fi de acord cu varianta Florin Cîţu prim-ministru, cu condiţia ca şefia Camerei Deputaţilor să fie preluată de USR PLUS. Sau, în a doua variantă, funcţia de premier să fie preluată de Dacian Cioloş, iar şefia celor două camere din Parlament să fie la liberali.

În schimb, UDMR nu îl vrea pe Cioloş. Acceptă orice variantă de premier propusă de PNL, însă Kelemen Hunor spune că celelalte două funcţii în stat, de preşedinte al Senatului şi Camerei Deputaţilor, trebuie să revină formaţiunilor care vor forma coaliţia de guvernare alături de liberali. Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a criticat dur propunerile făcute de PNL şi i-a transmis lui Ludovic Orban că nu mai poate avea vreo funcţie în statul român.

„Circul pierzătorilor nu mai pleacă din oraş! Mai nou, ”subsemnatul Orban” se autopropune iarăşi premier, o funcţie din care a plecat acum o săptămână de incompetent ce a fost în gestionarea pandemiei şi a economiei”, a spus Marcel Ciolacu, potrivit Mediafax.

„Partidul Naţional Liberal, având o pondere de aproximativ 55% în cadrul acestei majorităţi parlamentare, consideră legitim să desemneze candidat la funcţia de prim-ministru şi candidat la funcţia de preşedinte al unei dintre camere.

Reiterez solicitarea către partenerii noştri să ne respectăm reciproc şi să evităm declanşarea unui război mediatic prin declaraţii publice”, spune Ludovic Orban.

„Câţi români mai trebuie să moară pentru ca Iohannis şi gaşca pierzătorilor să înţeleagă că au pierdut alegerile? Cum să-ţi dai demisia acum o săptămână, pentru că românii i-au trimis acasă, şi să faci, din nou, circul penibil cu Vasile Cîţu şi apoi să te autopropui tot tu?”, susţine Sorin Grindeanu.

Comenteaza