Mugur Isărescu, candidatul AUR pentru alegerile prezidențiale? Ce spune George Simion

Mugur Isărescu, candidatul AUR pentru alegerile prezidențiale? Ce spune George Simion
| Foto: economedia.ro

Cei de la AUR l-ar fi abordat indirect pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu pentru a evalua posibilitatea unei candidaturi la prezidențiale din partea partidului.

Liderul AUR, George Simion, a spus că nu poate confirma sau infirma această informație, potrivit g4media.ro.

”Nu pot să confirm sau să infirm această informație. AUR va veni cu acel candidat pe care românii îl doresc președinte și vă asigur că al nostru candidat va câștiga în disputa din turul 2 cu candidatul PSD/Marcel Ciolacu pe care îl susține și g4media conform politicii sale editoriale”, a afirmat Simion.

Ulterior, liderul partidului extremist a intrat în Live pe pagina sa pe Facebook unde a declarat că a fost întrebat de G4Media.ro dacă Mugur Isărescu va fi candidatul AUR la prezidențiale, însă nici în această intervenție nu a clarificat informația.

”Sunt foarte foarte speriați de cine o să fie candidatul și au ordin”, a declarat Simion în transmisia Live pe Facebook.

”Dacă nu va fi o mobilizare masivă la vot în 2024, Marcel Ciolacu va fi viitorul președinte al României. Dacă nu se va întâmpla lucrul ăsta o să ne conducă PSD-ul încă 12 ani de acum înainte”, a mai spus liderul AUR.

Mugur Isărescu, în vârstă de 74 de ani, este la conducerea BNR din 1990, iar mandatul său va expira în octombrie 2024. Întrebat în aprilie dacă mai doreşte un mandat de guvernator al BNR, Isărescu nu a exclus această variantă.

Isărescu a fost candidatul CDR la alegerile prezidențiale din 2000, când Ion Iliescu (PSD) și Corneliu Vadim Tudor (PRM) s-au calificat în turul al doilea. Mugur Isărescu s-a plasat pe locul 4, obținând 9, 5% iar Theodor Stolojan, candidatul PNL, 11,7%.

Comenteaza