Foto Ministrul Mediului este la Cluj. A mers alături de Boc cu autobuzul, gratuit, de Vinerea Verde

Ministrul Mediului este la Cluj. A mers alături de Boc cu autobuzul, gratuit, de Vinerea Verde
| Foto: Facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni
Ministrul Mediului, la Cluj. A mers alături de Boc cu autobuzul, gratuit, de Vinerea Verde
Ministrul Mediului, la Cluj. A mers alături de Boc cu autobuzul, gratuit, de Vinerea Verde
Ministrul Mediului, la Cluj. A mers alături de Boc cu autobuzul, gratuit, de Vinerea Verde

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna se află într-o vizită de lucru în județul Cluj.

Vizita lui Tánczos Barna în județul Cluj a debutat joi, iar vineri a ajuns și în municipiul Cluj-Napoca. Acesta a fost la Pata Rât, la Centrul de Management al deșeurilor, s-a întâlnit, printre alții, cu primarul Emil Boc, cu prefectul Tasnadi Istvan Szilard, ș.a.m.d.

„Joi seara am avut o discuție cu mai multe ONG-uri pe teme de bilologie, protecție a mediului, habitate naturale. M-am întâlnit și cu prorectorul UBB. Vineri am fost la Pata Rât și am vizitat noua locație unde se depozitează deșeurile din județ, și unde se fac investiții pentru realizare unui sistem complet de gestionare a deșeurilor.

Ulterior, am avut o întâlnire cu edilul Emil Boc, am profitat de Vinerea Verde și am mers gratuit cu mijloacele de transport din Cluj-Napoca. Vinerea Verde este un apel la un astfel de comportament din partea noastră, a tuturor, a fiecărui cetățean, o altă abordare și o altfel de viziune.

Salut decizia municipiului Cluj-Napoca, a primarului Boc și colegilor din structura de conducere a primăriei, pentru că este o decizie curajoasă și de lăudat.Transportul public în comun, care este un mijloc de transport verde va ajuta foarte mult acest oraș să reducă emisiile generate de trafic. Văd în paralel cu această decizie, o aplecare extrem de serioasă a primăriei spre tot ce înseamnă verde.

E o încercare curajoasă și lăudabilă pentru a asigura benzi speciale pentru mijloacele de transport în comun, dar și a reducerii traficului din centru. De asemenea, se încearcă reducerea numărului de mașini parcate în zonele cele mai poluate. Această abordare pe termen mediu și lung va face din Cluj-Napoca un oraș verde”, a declarat ministrul Mediului.

Tánczos Barna a mai precizat că a discutat cu primarul Emil Boc despre două proiecte „frumoase”. „Primul este Parcul Feroviarilor. Poate să devină o oază verde în Cluj-Napoca. Ministerul Mediului susține inițiativele UAT-urilor prin care se dorește crearea unor parcuri naturale, a unor oaze verzi în cadrul orașelor.

Totodată, salut inițiativa pistei de biciclete, este lăudabilă, căutăm soluții pentru a asigura traseul pe malul Someșului, pe întreaga lungime a acestui coridor verde. Vom avea o discuție la Compania de Apă, acolo avem o problemă. Trebuie să găsim o soluție legală pentru a nu intrerupe acest coridor verde în zona Companiei de Apă. În orice caz, eforturile primăriilor din această regiune și a Consiliului Județean sunt lăudabile”, a afirmat Barna.

Comenteaza