Ministrul Justiţiei, despre presiunile Ungariei în cazul Nyiro Jozsef: "Este inacceptabil. Unii s-au obişnuit cu colaboraţionismul Bucureştiului"

Ministrul Justiţiei, despre presiunile Ungariei în cazul Nyiro Jozsef:
Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a calificat poziţia Ungariei în scandalul creat în jurul reînhumării poetului Nyiro Jozsef drept "inacceptabil" şi ca fiind rezultatul unei politici externe slabe din partea României, în ultimii ani.

"Acest tip de conduită şi de retorică sunt inacceptabile. Faptul că rămăşiţele au fost introduse fraudulos, fără acceptul statului român, este inacceptabil", a declarat Corlăţean într-o emisiune la Realitatea TV.

Titus Corlăţean a spus că diplomaţia de la Budapesta ştia încă de anul trecut de problemele şi sensibilităţile din jurul acestui subiect şi că totuşi "a ales să meargă mai departe", lucru pe care îl califică drept inacceptabil din partea unui "stat vecin, membru al UE"

"Este rezultatul unei politici slabe a statului român.Unii s-au obişnuit cu colaboraţionismul de la Bucureşti. Faptul că statul a devenit mai slab, fără reacţii, este rezultatul unei politici proaste de la Bucureşti, în ultimii ani", a mai spus Titus Corlăţean. El a reamintit că România nu a avut nici o reacţie publică nici în 2010, când Parlamentul de la Budapesta a adoptat legi care desfiinţau practic Tratatul de la Trianon şi aduceau alte atingeri românilor.

Citeşte mai multe aici.

 

Etichete
Comenteaza