Ministrul Justiţiei, despre arhiva SIPA: Dacă sunt secrete de stat, nu le pot desecretiza eu

Ministrul Justiţiei, despre arhiva SIPA: Dacă sunt secrete de stat, nu le pot desecretiza eu
Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a declarat, joi, că în acest moment se documentează privind istoricul constituirii arhivei SIPA, menţionând că nu ştie ce se află în arhivă dar că, dacă aceasta va conţine secrete de stat, nu le va putea desecretiza el.

Întrebat când ar putea fi desecretizată arhiva SIPA, ministrul Justiţiei a răspuns: „Nu pot spune un termen exact acum, pentru că sunt în momentul în care eu, la rândul meu, mă documentez privind istoricul constituirii, administrării fondului din arhivă. Când am desfăşurătorul cu toate elementele, atunci voi face o comisie şi vom vedea", scrie Mediafax.

Întrebat dacă va fi vorba de o desecretizare totală sau parţială, Tudorel Toader a precizat: „Nu am cum să spun eu acum - totală, parţială - pentru că nu ştiu ce este în arhivă. Dacă vor fi secrete de stat, nu le pot desecretiza eu".

„V-am răspuns, dacă sunt de competenţa ministrului - le desecretizează ministrul, dacă sunt de competenţa Guvernului - Guvernul, prin hotărâre. Dacă vor fi secrete de stat, e alt regim", a mai spus Tudorel Toader.

 

Comenteaza