Foto Ministrul Economiei, la Cluj! A avut întâlniri cu mediul de afaceri local

Florin Spătaru, ministrul PSD al Economiei, a efectuat, în cursul zilei de joi, o vizită de lucru în județul Cluj.

Ministrul Economiei a vizitat parcul industrial de la Jucu și a mers în fabricile De Longhi și Hirsch. De asemenea, a trecut și pe la compania Bosch unde, potrivit acestuia, s-a discutat despre perspectivele de dezvoltare.

Astăzi (joi - n.red.) sunt la Cluj pentru o întâlnire cu mediul de afaceri local. Contactul direct cu business-ul local este esențial pentru promovarea schemelor de ajutor de stat implementate deja de Ministerul Economiei cât şi a noilor măsuri social economice care se vor regăsi în noul program de guvernare sprijinit de PSD.

Am început ziua cu o serie de vizite la câțiva dintre marii investitori care îşi desfăşoară activitatea în parcul industrial de la Jucu, DeLonghiRomania şi Hirsch. Am continuat vizita la Cluj, unde am discutat cu Bosch şi Eckerle despre perspectivele de dezvoltare.

Toate aceste companii, care s-au dezvoltat la Cluj, beneficiază, în primul rând, de o resursă umană foarte valoroasă, calificată în România. Managementul acestor companii mi-a expus planurile de dezvoltare. Suportul pe care Ministerul Economiei îl oferă este foarte important pentru îndeplinirea ambițiilor de dezvoltare ale marilor investitori care îşi desfăşoară activitatea în țara noastră.

- 300 de milioane de euro - schemă de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare.
- 8 milione de euro - schemă de ajutor de stat pentru economie circulară
- 10 milioane de euro - schemă de ajutor de stat pentru competitivitate.

Vom continua să dezvoltăm schemele de ajutor de stat sectoriale pentru a ne adresa sectoarelor industriale esențiale pentru:

- reducerea deficitului balanței comerciale
- consolidarea lanțurilor valorice
- susținerea producției industriale
- încurajarea competitivității
- valorificarea deşeurilor
- susținerea forței de muncă.

Toate proiectele care aduc plus valoare în economia românească şi au un efect multiplicator vor primi finanțare de la Ministerul Economiei prin noile programe pe care le pregătim”, a transmis Florin Spătaru.

Comenteaza