Ministrul Dîncu spune că Armata Română are avioane vechi de 40 de ani şi TAB-uri din anii '70: „Este nevoie de o schimbare”

Ministrul Dîncu spune că Armata Română are avioane vechi de 40 de ani şi TAB-uri din anii '70: „Este nevoie de o schimbare”
| Foto: g4media.ro

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, afirmă că Armata Română are avioane vechi de 40 de ani şi TAB-uri din anii 1970, el susţinând că, în contextul războiului din Ucraina, România nu poate cumpăra echipament militar pentru că piaţa nu poate onora fără comenzi prealabile.

"Deci noi va trebui să facem o schimbare rapidă în zona aceasta a infrastructurii şi este o dificultate acum, pentru că acest război a accentuat, să spunem aşa, restrângerea pieţei, în momentul acesta nu poţi să cumperi de pe piaţă. Să spunem că avem noi bani şi zicem: plătim şi facem achiziţii. Nu ai de unde să-ţi cumperi de pe piaţă, pentru că trebuie să-ţi comanzi”, a explicat ministrul Apărării, potrivit news.ro.
 
Social-democratul a spus că România produce autocamioane şi că există "proiecte interesante” în ceea ce priveşte industria militară. 
 
"Avem resurse, este o problemă însă de organizare şi aici vreau să punem împreună resursele, pentru că noi avem o sumă foarte mare pe care le-o dăm celor din industria noastră de apărare şi principala noastră grijă este să crească industria noastră de apărare”, a mai afirmat Dîncu. 
 
Ministrul a admis că o parte din industria de apărare "nu mai are resursă umană, şi-a pierdut specialiştii”, dând ca exemplu situaţia sudorilor în argon.
 
"Salariile şi pensiile – pentru că noi plătim astea din bugetul nostru - reprezintă, dacă nu mă înşel, poate nu sunt foarte precis aici, în jur de 60% (din vechiul buget pentru apărare, de 2% din PIB – n.r.)”, a declarat Vasile Dîncu.

Comenteaza