Ministrul clujean al agriculturii, respins de Senat

Ministrul clujean al agriculturii, respins de Senat

Adrian Oros a fost "demis" din funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în urma aprobării de către Senatul României a moţiunii simple depuse împotriva acestuia.

Au fost înregistrate 68 de voturi pentru moţiune, 32 impotrivă, 5 abţineri şi zero voturi nule, conform Bursa. Din fericire pentru Oros, votul din Senat nu produce automat efecte, ci demiterea sa este la latitudinea prim-ministrului Ludovic Orban, care a declarat că nu are nicio intenţie să îl înlocuiască din funcţie pe actualul ministru al Agriculturii.

Oros a declarat, în plenul Senatului: "Timp de 22 de ani aţi impus agriculturii româneşti modelul statelor subdezvoltate, aţi adus-o la contraperformanţa de a exporta materie primă, implicit subvenţii, şi să importăm masiv produse procesate, cu valoare adăugată mare.

Afirmaţia potrivit căreia România a redevenit grânarul Europei este una total mincinoasă şi nu se bazează pe nimic. Guvernul renunţă la aceste politici de doi bani şi îşi propune ca România să devină hambarul Europei".

În opinia sa, rezultatul politicilor PSD-iste în agricultură este reprezentat de dinamica balanţei comerciale, iar acest lucru se vede prin faptul că în decurs de trei ani România a ajuns la un deficit comercial de 1,2 miliarde de euro pe zona produselor agroalimentare.

Adrian Oros a precizat: "Exportăm 160.000 tone soia, pentru care s-a plătit sprijin cuplat şi importăm şrot de soia de 875.000 tone pentru a putea ca fermierii să obţină puţină producţie zootehnică de care mai dispune România".

Dezbaterea moţiunii simple "Lenea, minciuna şi incompetenţa ministrului Oros", iniţiată de 72 de parlamentari PSD, ALDE şi afiliaţi grupului social-democrat. Semnatarii solicită demisia lui Oros "până nu desfiinţează întregul sector agroalimentar din economia României şi până nu transformă fermierii români în săracii Europei".

loading...
Comenteaza