Video Mesajul șefului PNL Cluj pentru „răzvrătitul” Sabin Sărmaș: „A încetat să mai existe pentru mine”

Mesajul șefului PNL Cluj pentru „răzvrătitul” Sabin Sărmaș: „A încetat să mai existe pentru mine”
| Foto: Facebook.com/PNL Cluj

Liderul liberalilor clujeni susține că decizia de candidatură a deputatului Sabin Sărmaș la primăria Cluj-Napoca a venit ca o surpriză deoarece nu și-a exprimat niciodată nemulțumirea față de partid.

Europarlamentarul Daniel Buda a fost întrebat, la ZIUA LIVE, despre situația parlamentarului clujean, care a anunțat că va candida la primăria orașului de pe Someș, dorind să-l contracandideze pe actualul coleg de partid, primarul Emil Boc.

Domnul Emil Boc are un nivel de încredere și o intenție de vot de peste 70% la nivelul municipiului Cluj-Napoca, dar nu despre asta e vorba. Nu aș vrea să comentez foarte mult despre gestul fostului coleg, pentru că totuși cred că domnia sa nu mai este președintele de IT din Camera Deputaților și a avut decența să-și dea demisia din orice funcție obținută urmare a calității de membru al PNL.

Am mai spus-o în spațiul public: fiecare pe drumul lui, fiecare cu parcursul lui. Evident, colegii și alegătorii vor aprecia ce înseamnă un astfel de demers. De asemenea, ce înseamnă din punct de vedere al moralității și în ce măsură ai capacitatea morală de a face tot felul de afirmații în spațiul public atât timp cât ai fost parte integrantă a unei echipe.

Pentru mine a încetat să mai existe distinsul domn coleg care s-a poziționat de această manieră. Câtă vreme vii și contești niște chestiuni care sunt recunoscute la nivel internațional îmi spune foarte multe lucruri despre caracterul omului. Niciodată nu și-a exprimat niciun fel de nemulțumire. A fost pentru noi o surpriză.

Eu am încercat să am o relație instituțională, deoarece mă obligă fișa postului. Sper că nu mai are niciun fel de calitate obținută ca membru al PNL. S-a poziționat clar în afara statutului partidului. Știți cum este, mai e o vorbă în popor: «nu dai cu piatra după fiecare câine care te latră, că nu mai ajungi nicăieri»”, a declarat, la ZIUA LIVE, liderul PNL Cluj.

De asemenea, Secretarul General al Guvernului, Mircea Abrudean, un alt nume important din PNL Cluj, consideră că Sabin Sărmaș ar trebui să-și depună demisia din partid.

„Mi se pare nepotrivit sau neinsiprat să vii să-l contracandidezi pe domnul Boc fără să ai un proiect clar sau niște soluții la criticile respective. Prin demersul său, domnul Sărmaș s-a autoexclus din partid. Cred că normal și onorabil ar fi să formalizeze această decizie. Eu mi-aș depune demisia dacă aș fi în locul său, dar fiecare face cum consideră mai bine”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Mircea Abrudean.

Comenteaza