Video Maria Forna vrea un nou mandat de consilier județean. Ce spune despre tensiunile din coaliția PSD-PNL

Maria Forna vrea un nou mandat de consilier județean. Ce spune despre tensiunile din coaliția PSD-PNL
| Foto: Facebook.com/Maria Forna

Anul 2024 se anunță a fi unul crucial pentru România din punct de vedere politic. Este pentru prima dată când vor fi organizate toate cele 4 rânduri de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare, dar și cele pentru desemnarea președintelui țării.

Consilierul județean PNL Maria Forna, care este și liderul ATOP Cluj, a fost întrebată, la ZIUA LIVE, la care din cele patru scrutine de anul viitor va participa din postura de candidat.

La alegerile locale voi participa în mod sigur. Doresc să continui activitatea la Consiliul Județean Cluj, cel puțin în calitate de consilier județean. Este o activitate care îmi place, mă împlinește și cred că pot să-mi aduc aportul în mod direct. Agreez foarte mult activitatea de administrație publică locală. Îmi place foarte mult contactul direct cu cetățeanul, cu reprezentanții autorităților publice locale. Pe acest drum doresc să continui și în perioada 2024-2028”, a declarat, la ZIUA LIVE, Maria Forna.

Fostul președinte al TNL Cluj a vorbit și despre situația politică la zi din România, unde tensiunile dintre PSD și PNL, aflate împreună la guvernare, sunt tot mai mari.

Știm cu toții că politica este arta compromisului, mai ales când o guvernare este formată din două partide cu doctrine și ideologii diferite. Este normal și firesc să există dezbateri puțin mai aprinse pe anumite subiecte. Tototdată, având în vedere că la anul urmează patru rânduri de alegeri, cred că pe măsură ce timpul trece și ne apropiem de ele, spiritele se încing și e normal ca partidele să-și dorească să câștige puncte electorale.

În ceea ce privește alianța între PSD și PNL, cred că până în acest moment, mai ales PNL a dat dovadă de maturitate. Am fost parteneri loiali și fideli ai guvernării. Cred că în parteneriat cu PSD am demnostrat că putem să asigurăm stabilitate economică, dar și din punct de vedere al siguranței cetățenilor”, a afirmat Forna.

„Susțin continuarea alianței cu PSD și din 2024 deoarece îmi dau seama că, luând în considerare sondajele de opinie, vedem clar că partidele, dacă merg singure, nu pot să-și asigure majoritatea în Parlament. Mă îndoiesc că PSD va alege să facă majoritate cu AUR. Nu-l văd pe Marcel Ciolacu să-și asume asta”, a mai spus liderul ATOP Cluj.

Comenteaza