Video Maria Forna: „Proiectele Clujului din PNRR au impact la nivel regional” / Cum am putea pierde banii europeni?

Maria Forna: „Proiectele Clujului din PNRR au impact la nivel regional” / Cum am putea pierde banii europeni?
| Foto: https://www.facebook.com/MariaFornaConsilierJudetean

Majoritatea politicienilor români susțin că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este șansa României pentru o dezvoltarea sănătoasă și durabilă. Zeci de miliarde de euro ar trebui să ajungă la noi în țară pentru investiții în mai multe domenii.

Consilierul județean liberal Maria Forna a reiterat, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) importanța accesării fondurilor europene din PNRR.

„La nivel de PNRR, cel puțin pentru județul Cluj, avem o serie de proiecte majore care sunt de impact nu doar la nivelul județului, ci și la nivel regional. Sunt convinsă că problema de la Instituția de verificare și control (tergiversarea contestațiilor de către CNSC, n.red.) este cunoscută la nivel guvernamental, iar în perioada imediat următoare se vor lua măsuri.

La nivelul Comsiei Europene există anumite termene pe care România și le-a asumat și trebuie să le respecte, iar în caz contrar suntem pasibil să pierdem fondurile europene. Acestea ne-ar ajuta foarte mult la dezvoltarea infrastructurii sanitare, de transport, educaționale, digitalizării, etc.”, a declarat, la ZIUA LIVE, Maria Forna.

Printre cele mai importante proiecte ale Clujului care ar trebui să primească finanțare prin PNRR sunt: metroul, Autostrada Transilvania, Spitalul Pediatric Monobloc, Centrul Integrat de Transplant, ș.a.

Comenteaza