Marcel Ciolacu, revoltat: “Guvernul a alocat bani doar administraţiilor PNL. E o mită”

Marcel Ciolacu, revoltat: “Guvernul a alocat bani doar administraţiilor PNL. E o mită”

PSD va ataca hotărârea de guvern și va face „un demers penal” împotriva miniştrilor care au avizat documentul.

„Guvernul a emis HG prin care a împărţit sume importante doar administraţiilor conduse de membri ai PNL. E o mită. După ce acum o lună a existat un HG printr-o mită electorală către administraţiile PNL, aceasta e o mită ca primarii să-l susţină în continuare (pe Ludovic Orban - n.r.) să fie preşedintele PNL. Am luat hotărârea în BPN să atacăm în contencios-administrativ această hotărâre de guvern, să solicităm o ordonanţă de suspendare a aplicării HG. Mai mult, facem un demers penal către miniştrii care au avizat această hotărâre de guvern. Mi se pare corect ca după 30 de ani această practică să înceteze. Nimeni, niciodată, niciun prim-ministru şi niciun guvern nu şi-a permis aşa ceva. Acest lucru s-a întâmplat de trei ori sub guvernul condus de Orban”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat susţine că banii ar fi fost alocaţi „discreţionar”.

„S-au mutat sume importante în Fondul de rezervă al prim-ministrului şi de acolo fiecare sumă a fost transmisă după bunul plac al celui care a redactat acest document, discreţionar, deoarece dacă se făcea prin Ministerul de Finanţe s-ar fi făcut funcţie de o formulă”, conchide Ciolacu.

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de astăzi, 17 decembrie 2020, alocarea a peste 876 de milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, unor unităţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale, pentru finanţarea cheltuielilor de funcţionare până la sfârşitul anului 2020, precum şi pentru finanţarea cheltuielilor necesare asigurării activităţii de asistenţă socială şi de protecţie a copilului, pentru luna noiembrie 2020.

Comenteaza