Update Foto Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, este la Cluj-Napoca. A fost premiată de UBB

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află la Cluj-Napoca. A primit premiul ICDE România Europeană 2022 din partea Asociației Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană (ICDE).

"Anul acesta, decizia ICDE este de a acorda premiul Excelenței Sale Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova. Suntem onorați că doamna președintă Maia Sandu a acceptat să primească Premiul ICDE. Motivația acestei decizii constă în contribuția, prestația, influența și capacitatea doamnei Maia Sandu de a inspira societatea românească și de a arăta că, în pofida celor mai vitrege condiții istorice și geopolitice, integritatea, curajul, evitarea compromisurilor și promovarea valorilor europene rămân posibile", a declarat profesorul Valentin Naumescu.

”Războiul barbar al Rusiei împotriva Ucrainei ne-a arătat cât de fragile sunt securitatea și democrația țării noastre. Planurile Kremlinului de a reface, într-un fel sau altul, Uniunea Sovietică reprezintă o amenințare directă la adresa libertății și democrației noastre. 

La nivel global, victoria Ucrainei este importantă pentru restabilirea dreptului internațional și pentru consolidarea democrației, iar pentru Republica Moldova înseamnă restabilirea păcii, dezvoltarea economică normală și șansa de a rămâne parte a lumii libere, de a avansa pe calea integrării europene. Ucraina trebuie susținută indiferent cât de mari ar fi costurile și oricât de mult ar dura războiul", spus Maia Sandu.

"Um om special, dedicat modernizării țării sale: M-am bucurat să o avem astăzi oaspete la UBB pe Președinta Republicii Moldova, Excelența Sa doamna Maia Sandu. La nivel de rectorat am discutat despre cum UBB se poate implica în modernizarea sistemului academic din Republica Moldova (ex. formarea profesorilor prin centre și unități de excelență, mobilități etc.), inclusiv în pregătirea psihoculturală a populației pentru integrarea în Uniunea Europeană, iar apoi, și cu participarea Excelenței Sale doamna Ramona Chiriac, Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, am susținut-o în cadrul ceremoniei de decernare a premiului ROMÂNIA EUROPEANĂ 2022 al Asociației Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană (ICDE), în cadrul conferinței „Europa după războiul din Ucraina: Perspective, viziuni, strategii, proiecte” organizată de Facultatea de Studii Europene a UBB", a spus și prof. univ. dr. Daniel David, Rectorul UBB

Ceremonia de decernare a Premiului ICDE România Europeană 2022 a avut loc în cadrul unei conferințe organizate în parteneriat de ICDE, cu Facultatea de Studii Europene a UBB Cluj și Centrul EUXGLOB al Facultății de Studii Europene.


Comenteaza