Ludovic Orban și-a anunţat înfiinţarea noului partid: Forţa Dreptei / Cine va fi liderul pe Cluj

Ludovic Orban și-a anunţat înfiinţarea noului partid: Forţa Dreptei / Cine va fi liderul pe Cluj
| Foto: news.ro

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a anunţat, marţi, constituirea unui nou partid de centru-dreapta care se va numi Forţa Dreptei.

În ceea ce privește Clujul, fostul ministru al Agriculturii, senatorul Adrian Oros, se va ocupa de noul partid al lui Orban. Clujeanul a rămas unul dintre apropiații fostului lider al liberalilor, susținând-ul pe acesta împotriva lui Florin Cîțu la Congresul PNL din 25 septembrie, răcind astfel relațiile dintre el și liderii PNL Cluj, care l-au susținut pe Cîțu.

De asemenea, în urmă cu aproximativ o lună, Oros a demisionat împreună cu Orban și alți senatori/deputați din PNL.

ZIUA de CLUJ a încercat să-l contacteze pe parlamentarul clujean pentru a afla mai multe detalii despre acest nou proiect, dar fără succes.

Ce spune Orban

„Am luat decizia de a pune bazele unei noi construcţii politice de centru-dreapta. Noi considerăm că este o obligaţie democratică şi morală de a continua să reprezentăm cetăţenii români care ne-au votat, după ce conducerea PNL a decis să nu-i mai reprezinte, ci să fie a cincea roată la căruţa PSD. Este o necesitate politică. Nu există nicio formaţiune politică, cu adevărat de centru-dreapta”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

Numele noii formaţiuni este „Forţa dreptei”, numele moţiunii cu care Orban s-a prezentat la congresul PNL.

„Acest nume şi programul politic e un angajament să punem în practică programul de reforme, de modernizare. Doctrina e o sinteză modernă a tuturor ideilor, valorilor şi soluţiilor validate de timp din marile curente de gândire de centru-dreapta - liberalism, conservatorism şi creştin-democraţie”, adaugă Orban.

„Astăzi vom semna actul constitutiv şi luni vom depune documentele de înregistrare a partidului Forţa Dreptei la Tribunalul Bucureşti. Am decis ca iniţiatorii să fie parlamentarii, din motive de procedură, pentru că dacă am fi iniţiat partidul cu toţi cei care vor să vină probabil ar fi fost extem de complicat din punct de vedere procedural şi ar fi durat mult mai mult. Obiectivul nostru pe 2022 este foarte ambiţios, dorim să construim un partid cu largă aderenţă în societate, să avem cel puţin 25.000 de membri, să avem organizaţii în toate judeţe”, a mai spus Ludovic Orban.

Acesta este convins că şi alţi parlamentari vor veni în partid: „Starea de nemulţumire în grupurile parlamentare ale PNL este în creştere constantă”.

Comenteaza