News alert Ludovic Orban, desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru formarea unui nou Guvern

Ludovic Orban, desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru formarea unui nou Guvern
| Foto: gov.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare, că îl desemnează pe Ludovic Orban în funcția de prim-ministru și că alegerile anticipate sunt prima sa opţiune.

Şeful statului a subliniat că Guvernul Orban a vrut reformarea statului şi a venit cu măsuri „în favoarea României”, spre deosebire de PSD.

„ Avem un guvern liberal care a venit cu o agendă reformatoare, a dorit să reformeze multe programe, să vina cu îmbunătăţiri pe legislaţia electorală, măsuri economice şi sociale în interesul României,. A dorit să repare greşelile care au fost făcute de guvernele PSD. Pe de altă parte avem un PSD care are încă foarte mulţi parlamentari şi care se opune acestor schimbări. Un guvern care vrea să mişte lucrurile şi un PSD care doreşte să oprească lucrurile. Doar ultimul exemplu cred că este elocvent. PNL prin Guvernul Orban a dorit să aducă îmbunătăţiri legislaţiei electorale cu privire la alegerile locale. A vrut să reintroducă alegerea primarilor în două tururi. PSD a depus moţiune şi a trecut”, a arătat Iohannis.

Președintele l-a desemnat, așadar, din nou pe liderul PNL, Ludovic Orban, pentru a forma un nou guvern.

„Următorul pas concret este desemnarea din partea mea a unei persoane însărcinate cu formarea unui nou guvern. După ce m-am consultat cu toate partidele parlamentare îl desemnez pe Ludovic Orban să formeze un nou guvern şi să se prezinte în Parlament”, a declarat Klaus Iohannis, la Cotroceni.

Comenteaza