Liderul UDMR Cluj, despre greva din Educație: „Trebuie găsită o soluție. Revendicările profesorilor sunt justificate”

Liderul UDMR Cluj, despre greva din Educație: „Trebuie găsită o soluție. Revendicările profesorilor sunt justificate”
| Foto: g4media.ro

Sindicatele din educație au declanșat luni o grevă generală în școli, după ce la negocierile cu Guvernul de duminică nu s-a ajuns la nici o înțelegere.

Sindicaliștii spun că greva generală din învățământ va continua până când vor primi din partea Guvernului „o soluţie credibilă” asupra revendicărilor salariale.

ZIUA de CLUJ a luat legătura cu Csoma Botond, liderul deputaților UDMR și al organizației județene Cluj, pentru a comenta situația din învățământ.

„Trebuie să găsim o soluție cumva pentru doleanțele justificate ale profesorilor. Eu nu m-aș pronunța pe sume (întrebat dacă susține creșterea salariilor - n.red.) pentru că nu sunt ministrul Finanțelor. Trebuie întâi să vedem ce posibilități bugetare sunt. Revendicările profesorilor sunt justificate după părerea mea. Ministrul Finanțelor și Guvernul trebuie să vină cu o propunere exactă făcută după resursele bugetare. Nu știu cât ar putea dura această grevă. Sper că nu vom ajunge în situația în care examenele de final de an să fie afectate”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Csoma Botond.

Ultima grevă generală din învățământ a avut loc în urmă cu 18 ani și a durat trei săptămâni.

Sindicaliștii cer ca un profesor debutant să aibă un salariu de 4.000 de lei, iar un profesor la final de carieră să primească 7.000 de lei în mână.

Comenteaza