Liderul UDMR Cluj, amenințat de manifestanții AUR: „Au zis: luaţi-i gâtul”

Liderul UDMR Cluj, amenințat de manifestanții AUR: „Au zis: luaţi-i gâtul”
| Foto: Facebook.com/Csoma Botond

Deputatul clujean Csoma Botond, liderul deputaţilor UDMR, susține că în timp ce se îndrepta spre intrarea Parlamentului a trecut printre protestatarii AUR care l-au amenințat.

Csoma Botond a povestit că vine de obicei pe jos spre Parlament și că la prima intrare, jandarmii l-au îndreptat spre a doua, așa că a trebuit să treacă printre protestatarii AUR adunați acolo.

"M-au huiduit, amenințat, au zis: Luați-i gâtul. Un discurs agresiv. Nu m-au lovit. Cred că m-au recunoscut, pentru că au strigat: Afară cu UDMR!. La cealaltă intrare am auzit persoane alergând în spatele meu, dar jandamii le-au oprit. Nu am fost bruscat, a fost doar o amenințare, dar așa așa ceva e inacceptabil. Acești oameni sunt indusi în eroare de un partid extremist și șovin, ajungem la scene, poate în Germania nazistă au fost scene similare. Nu mi-a fost frică niciodată să merg pe jos, să vorbesc cu cetățenii. Dacă nu erau jandarmii poate mă bruscau și pe mine. Trebuie să facem o analiză cu ce măsuri trebuie luate," a declarat parlamentarul clujean, potrivit digi24.ro. Mai multe detalii AICI.

”O persoană din rândul manifestanților a agresat verbal un alt parlamentar (Csoma Botond, primul fiind Ludovic Orban - n.red.), făptuitorul fiind identificat de jandarmi, pentru a fi întocmite demersurile necesare sesizării organelor de urmărire penală. Jandarmeria Capitalei va sprijini aceasta acțiune și prin punerea la dispoziție a imaginilor necesare pentru probarea faptelor”, arată un comunicat al Jandarmeriei.

Parlamentarul este al doilea agresat azi de manifestanții AUR. Primul care a vorbit despre agresiuni din partea protestatarilor a fost Ludovic Orban.

Comenteaza